Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A kovászos uborka miért nem...

A kovászos uborka miért nem savanyodott meg?

Figyelt kérdés

Ropogós, illata jó de alig savanyú. Napon volt, mi lehet a hiba?

Köszönöm a segítséget!



2013. jún. 17. 14:25
 1/8 anonim ***** válasza:
Írd le, hogy hogyan készítetted, miket tettél bele, mert így elég nehezen tudunk szerintem segíteni.
2013. jún. 17. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
Vagy nem volt elég neki, amennyit a napon volt, vagy kevés volt benne a kenyér.
2013. jún. 17. 14:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
Vagy pedig nem volt bevagdosva...
2013. jún. 17. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:

Ha még friss, akkor nem annyira savanyú, tedd a hűtőbe és ott a lében még tovább savanyodik.

Én is most tettem el pénteken, tegnap szedtem le róla a kenyeret, mára már nagyon finom lett, de én nem is szeretem nagyon savanyún.

Egyébként én jó kis kovászos kenyérhéjat tettem bele, fokhagymát, kaprot és 1 liter vízhez 1 ek sót, milyen arányokat használtál?

2013. jún. 17. 14:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
kevés volt a kenyér, vagy kovász nélküli sütésű.
2013. jún. 17. 14:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
42%

Akkor jó, amikor már zavaros színűre "bebuggyant".

le kell szűrni, üvegekbe töltve vissza rá a szűrt levet, és még abban is fog savanyodni.mehet a hűtőbe.

én az ötlitereshez való lébe mindig teszek egy ek. ecetet is, így garantáltan nem lesz málés, az ízét nem befolyásolja, marad az eredeti kovászos íz.

még hagyd kint ma a napon, szerintem holnapra tökéletes lesz.

2013. jún. 17. 16:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! 3 napig volt a napon (déli oldalon). Kapor, fokhagyma, só, tetején saját készítésű rozskenyér. Ecet nem volt benne. Lé átlátszatlan, zavaros - leszűrve.

Uborka minősége nem befolyásolhatja? 15 cm-nél nagyobbak.

2013. jún. 17. 16:35
 8/8 Hironnad válasza:
100%

Kicsit megkésve olvastam a kérdésed, csak a nagyanyàm receptjét tudom leírni, ami a szüleimnek is bevvàlt, meg az én családomnak is.

Nagy üvegbe mérettől fűggetlenűl teszünk ubit, aljára kapor, foknagyma, aztán az ubi, tetejére ugyan ez. Az uborkát mindig bevagdossuk, először félbe, aztàn a másik irányból is, h negyedeket kapjunk, de a csemege ne essen szét. Aztán rá só. Mi mindig kenyérhéjat, vagy serclit teszünk a tetejére, jó nagyot, mert a nagyi azt mondta az kell:) Melegtöl függően van h néhány nap, de volt h másfél hét is kellett mikorra elkészült, pontosan nem tudom megmondani, mert a családunjban a nök csinálják mindig. Annyit tudok, h akkor jó, mikor zavaros a lé rajta. :)

2015. júl. 10. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!