A kovászos uborka miért nem savanyodott meg?
Ropogós, illata jó de alig savanyú. Napon volt, mi lehet a hiba?
Köszönöm a segítséget!
Ha még friss, akkor nem annyira savanyú, tedd a hűtőbe és ott a lében még tovább savanyodik.
Én is most tettem el pénteken, tegnap szedtem le róla a kenyeret, mára már nagyon finom lett, de én nem is szeretem nagyon savanyún.
Egyébként én jó kis kovászos kenyérhéjat tettem bele, fokhagymát, kaprot és 1 liter vízhez 1 ek sót, milyen arányokat használtál?
Akkor jó, amikor már zavaros színűre "bebuggyant".
le kell szűrni, üvegekbe töltve vissza rá a szűrt levet, és még abban is fog savanyodni.mehet a hűtőbe.
én az ötlitereshez való lébe mindig teszek egy ek. ecetet is, így garantáltan nem lesz málés, az ízét nem befolyásolja, marad az eredeti kovászos íz.
még hagyd kint ma a napon, szerintem holnapra tökéletes lesz.
Köszönöm a válaszokat! 3 napig volt a napon (déli oldalon). Kapor, fokhagyma, só, tetején saját készítésű rozskenyér. Ecet nem volt benne. Lé átlátszatlan, zavaros - leszűrve.
Uborka minősége nem befolyásolhatja? 15 cm-nél nagyobbak.
Kicsit megkésve olvastam a kérdésed, csak a nagyanyàm receptjét tudom leírni, ami a szüleimnek is bevvàlt, meg az én családomnak is.
Nagy üvegbe mérettől fűggetlenűl teszünk ubit, aljára kapor, foknagyma, aztán az ubi, tetejére ugyan ez. Az uborkát mindig bevagdossuk, először félbe, aztàn a másik irányból is, h negyedeket kapjunk, de a csemege ne essen szét. Aztán rá só. Mi mindig kenyérhéjat, vagy serclit teszünk a tetejére, jó nagyot, mert a nagyi azt mondta az kell:) Melegtöl függően van h néhány nap, de volt h másfél hét is kellett mikorra elkészült, pontosan nem tudom megmondani, mert a családunjban a nök csinálják mindig. Annyit tudok, h akkor jó, mikor zavaros a lé rajta. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!