Írnátok hordós uborka receptet műanyag hordóba kell elrakni az uborkát és utána még rakhatok bele ha van uborkám. Hogyan kell?
Akkor leírom:) Ezt a receptet a hordóhoz mellékelte a Pannon műanyagipari Kft.
60 literes fedeles hordóhoz.
25 l. víz
1.5 l 20%-os ecet
1.25 kg só
2.5 kg cukor
2.5 dkg fehér borkénpor
7 dk timsó
2.5 dk citromsav
8.5 dk natrium benzoát
12.5 gr szemes bors
1 cs. babérlevél
2.5 dkg mustármag
2.5 dkg koriander mag
torma, kapor tetszés szerint.
A hordót folyamatosan lehet feltölteni a köv. zöldségekkel termésük időpontjában: uborka, sárgarépa, karfiol, paradicsom, patiszon,karalábé, kelkáposzta, gyöngyhagyma, paprikába töltött káposzata-laska.
Az előkészített zöldségeket 2 órán át vízbe áztatjuk, majd átrakjuk a hordóban lévő lébe, és összekeverjük. A hordó teljes megteléséig naponta át kell keverni., amíg érettnek nem találjuk.
Én nem ilyen nagyüzemi mennyiséget csináltam, hanem kb a felét. A sárgarépát szeletekre vágtam, a karfiolt rózsáira szedtem, kisdinnye is került bele cikkekre szelve, zöldparadicsom. Nagyon finom volt, mindig jártunk a pincébe és felhoztunk egy tálkával:))
Több receptem is van, de ez volt a legfinomabb:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!