Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mivel "dobjam fel" a krumplipü...

Mivel "dobjam fel" a krumplipürét? Milyen füszert tegyek bele, hogy isteni finom legyen, ne csak átlagos?

Figyelt kérdés
Főtt krumpli, tej, olaj, só... És még? Segítsetek, már fől a krumpli. :-)
2009. okt. 11. 12:11
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

én vajat szoktam bele tenni, teavjat az a legfinomabb.

Az olajtól szerintem túl zsíros lesz

2009. okt. 11. 12:17
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Apróra vágott petrezselyem:)
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én szerecsendióval és ételízesítővel dobom fel! Szerecsendióból nem kell sok, mert nagyon intenzív az íze!
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Krumplipürét csak vajjal szoktam csinálni sohasem olajjal.

Mi szeretjük szerecsendióval vagy dinsztelt hagymával.

Foghagymával és tejföllel. Tejföllel és zödfűszerekkel.

2009. okt. 11. 12:18
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én imádom hagymával!Erre A déli vidéken ez szokás!

Apróra vágod a vöröshagymát, megpirítod kevés olajon, és ráöntöd a tört krumplira!Isteni fonom!!

2009. okt. 11. 12:18
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
a krumplipürét sok fajta módon lehet elkészíteni. Valaki mint az előző hozzászóló is írta... teavajjal, valaki 1 nagy kanál tejföllel feltúrbozza. Én pl. Kis olajon és kis vajon egy hagymát és egy gerezd fokhagymát puhára sütöm. Majd beleöntök fél bögre tejet. Egy kanál lisztet összekeverek kevés vízzel és hozzáadom ezt is. Mikor összesűrűsödik... ami hirtelen történik! Gyorsan hozzáadok még fél bögre tejet. Majd belerakom az előtte megfőzött krumplit /vagy karfiolt és répát összetört állapotban/ kicsi só. Majd belerakni egy tojást és lereszelt sajtot/egy maréknyi/. Folyamatosan keverni, mert odaég. kb. 1-2 perc és besűrűsödik. Kész is. :)
2009. okt. 11. 12:23
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
pont ma csináltam a hagymás változatot...de én még hallottam olyat is, hogy amikor főzöd a krumplit raksz hozzá pár darabka sütőtököt állítólag jó íze lesz és a szine is szép sárga ...
2009. okt. 11. 12:29
 8/8 anonim ***** válasza:
Zellert is lehet rakni bele. :)
2012. nov. 6. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!