Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kb. mennyi ideig kell főzni a...

Igabcsy kérdése:

Kb. mennyi ideig kell főzni a daragaluskát?

Figyelt kérdés

És van valakinek valami tuti receptje, mert itt találtam párat, az egyiket kipróbáltam, és már fél órája főtt amikor lekapcsoltam, és még mindig nem volt jó. Ráaádsul a leves is zavarossá vált. (a galuska nem főtt szét, egyben maradt)


A galuskák külső kb. 1 mm-es vastagságú része állaga jónak tűnt, de a közepe kemény maradt és még a színe is elütött a külső rész színétől.

Nem lett kemény, csak amikor kettéharapok egy galuskát akkor ronda a közepe.

A nagymamám olyan daragaluskát tudott készíteni, amiből 3 db-al megtelt a tányér, nem esett szét, nem volt kemény, szétomlott a számban, és kristálytiszta maradt a leves.

Sajnos már nem él, így nem tudom elkérni tőle a receptet.

tudom, hogy ezer félét találni belőle a szakácskönyvekben és itt a neten is, de már elegem van a kísérletezgetésekből, mert egyik sem olyan, mint a nagymamámé volt.

Ha valaki tud tuti biztos receptet, akkor legyen szíves leírni.


2009. okt. 10. 14:52
 1/6 A kérdező kommentje:
bocs elírtam... a közepe sem lett kemény, csak a színe más mint a külső résznek.
2009. okt. 10. 14:56
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Saját kikísérletezés eredménye a következő, villlával habosra verem fel a tojást megsózom, majd 13 teáskanál grízt keverek óvatosan hozzá, ezt hagyom 2-3 percig állni, aztán sós forrásban lévő vízbe (nem a levesbe!!!) szaggatom a teáskanállal (kb 22 lesz).

És főzöm kb. 2- 4 percig!

2009. okt. 10. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és aztán lefedve még 3-4 percig tartom , azután teszem át a levesbe
2009. okt. 10. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, leírtam és betettem a szakácskönyveim közé. Legközelebb kipróbálom.

Remélem nem járok vele úgy, mint az eddigiekkel.


Ha másnak is van tuti receptje, akkor szívesen veszem.

2009. okt. 10. 15:43
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
A toijéásfehérjét pici zsírral felverem,és a sóval összekevert grízhez teszem.A grízbe teszek egy késhegynyi sütőport,majd tojásonként egy púpozott kanál grízt.Legalább egy órahosszát állni hagyom.Küön vízben egy galuskát kifőzök,ha szétesik,keverek még hozzá kevés grízt.A megfőtt galuskákat teszem a levesbe.
2009. okt. 10. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Az én anyukám mindíg tett bele szódabikarbónát is és ettől finom lágy lett de nem esett szét soha! Próbáld ki.
2009. okt. 10. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!