Kb. mennyi ideig kell főzni a daragaluskát?
És van valakinek valami tuti receptje, mert itt találtam párat, az egyiket kipróbáltam, és már fél órája főtt amikor lekapcsoltam, és még mindig nem volt jó. Ráaádsul a leves is zavarossá vált. (a galuska nem főtt szét, egyben maradt)
A galuskák külső kb. 1 mm-es vastagságú része állaga jónak tűnt, de a közepe kemény maradt és még a színe is elütött a külső rész színétől.
Nem lett kemény, csak amikor kettéharapok egy galuskát akkor ronda a közepe.
A nagymamám olyan daragaluskát tudott készíteni, amiből 3 db-al megtelt a tányér, nem esett szét, nem volt kemény, szétomlott a számban, és kristálytiszta maradt a leves.
Sajnos már nem él, így nem tudom elkérni tőle a receptet.
tudom, hogy ezer félét találni belőle a szakácskönyvekben és itt a neten is, de már elegem van a kísérletezgetésekből, mert egyik sem olyan, mint a nagymamámé volt.
Ha valaki tud tuti biztos receptet, akkor legyen szíves leírni.
Saját kikísérletezés eredménye a következő, villlával habosra verem fel a tojást megsózom, majd 13 teáskanál grízt keverek óvatosan hozzá, ezt hagyom 2-3 percig állni, aztán sós forrásban lévő vízbe (nem a levesbe!!!) szaggatom a teáskanállal (kb 22 lesz).
És főzöm kb. 2- 4 percig!
Köszönöm szépen, leírtam és betettem a szakácskönyveim közé. Legközelebb kipróbálom.
Remélem nem járok vele úgy, mint az eddigiekkel.
Ha másnak is van tuti receptje, akkor szívesen veszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!