Mennyi ideig kell főzni egy átlagos csőtésztát?
Figyelt kérdés
2011. szept. 22. 16:48
1/5 anonim válasza:
Olyan hogy átlagos csőtészta nincs. Rá van irva a zacskóra, hogy mennyi a főzési ideje. Némelyiknek elég 5 perc, mig a másik még 15 perc alatt sem fő szét.
2/5 anonim válasza:
Attól függ milyen csőtészta, az olasz tészták és a durumlisztes tészták lassabban főnek meg ezeknek kell 10-15 perc, de vannak olyan csőtészták amik már 5 perc alatt is megfőnek. Ha nincs meg a zacskója, akkor kóstolgatni kell.
3/5 anonim válasza:
általában öt perec
akkor vegyél ki egyet(kezed, szád összeégetése nélkül)
vágd ketté: ha belül még látható egy kisfehér csík (feltűnő a színkülönbség a főtt és nyers közt) akkor még nem főtt át teljesen, még 1-2 per(e)c
Jó étvágyat!
4/5 anonim válasza:
én is az "átlagos" tésztákat forrástól számítva általában 5 percig főzöm, majd letakarva hagyom 5 percig állni.ekkora szinte mindig kész, nem kemény nem ázott.
leöblítem, leszűröm, lecsöpögtetem, egy kevés meleg zsírra szedem, jól átkeverem.
5/5 anonim válasza:
Minden tésztát lobogva forró vízbe teszek,egyszer-kétszer megkavarom. Elzárom a gázt,letakarom. Néha még megkeverem,ilyenkor látom,hogy megfőtt-e. Ez a legbiztosabb tésztafőzési módszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!