Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Konyha tündérek segítség:$...

Konyha tündérek segítség:$ mit tudnék kihozni ebből?

Figyelt kérdés
problémám akadt a szüleimnek szeretnék főzni valami finomat de csirkemell és csirke máj van itthon +fűszerek meg hozzá valók (hagyma, fokhagyma, burgonya, rizs, tészta zöldborsó (kukorica:D..).) és nem igazán tudom a pörkölt helyett mit kéne belölük kihozni..?tudnátok nekem segíteni neten is keresgéltem de az elég macerás,: tésztában sült máj és hasonlok:S nem az én szintemnek való:$ előre is köszönöm:)
2013. jún. 13. 09:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
66%

csirke májas zöldborsós rizottó .

rántott csirkemell -csirke máj , sült burgonya

borsó főzelek

resztelt máj

2013. jún. 13. 09:54
 2/15 anonim válasza:
34%
2 ötletem van, ami nem túl bonyolult. A resztelt májat biztosan ismered (lehet máshol nem pont így hívják) de ha esetleg mégsem: csinálsz egy hagymás alapot, mint a pörköltnek és arra teszed a májat. Hozzá csinálhatsz párolt rizset kukoricával és borsóval (rizibizivel). A másik: befűszerezed a csorkemellet, kisebb darabokra vágod és vagy csak egyszerűen olajon megpirítod vagy egy hagymás alapon megfőzöd. A krumplit héjában megfőzöd/sütöd, ha kész félbevágod valamennyire kikanalazod a belsejét, beletöltögeted a kész húst teszel rájuk sajtot vagy tejfölt esetleg mindkettőt és még kis időre visszateszed őket a sütőbe. Remélem tudtam segíteni. Jó étvágyat! :-)
2013. jún. 13. 10:01
 3/15 anonim ***** válasza:
51%

Amit és szoktam elég gyakran készíteni, az egy zöldséges húsragu tésztával összekeverve és tepsiben megsütve.

leírom. a csirkemellet csíkokra vágom. egy fej hagymát dinsztelek, azon a húst megforgatom fehéredésig, és fedő alatt puhára párolom. ehhez adok mindenféle zöldséget, ami éppen van otthon. pl gomba, borsó vagy mexikói mix. együtt párolom egy kicsit a hússal. közben kifőzöm a tésztát. (bármilyen alakú lehet ).

egy nagy keverőtálban a raguval összekeverem. egy másik tálban kikeverek tejfölt 2-3 tojással és ráöntöm a tésztás ragura. jól összekeverem. egy tepsit zsiradékkal kikenek és beleterítem a tésztás ragut. tetejét vastagon megszórom reszeltsajttal és annak pirulásáig sütöm.

persze közben fűszerezem is, só, bors, lehet fokhagyma is, majoranna, .. stb ízlés szerint.

egyszerű, ízletes, finom és nagyon kiadós.

ha még májat is vágsz a csirkemell közé igazán különleges is lehet.

2013. jún. 13. 10:07
 4/15 anonim ***** válasza:
66%

Ha szeretitek, akkor csirkemájas/csirkemelles rizottót is készíthetsz, ez elég egyszerű. Itt egy jó recept hozzá. Gyakorlatilag melle húsára ugyanúgy alkalmazható.

[link]

Ha valami nagyon egyszerűre vágysz, akkor mondjuk tepsiben sült hagymás csirkemáj:

[link]

Ha egy kicsit bonyolultabbat, akkor mondjuk szalonnába tekert csirkemell, májjal töltve? Mellé készíthetsz simán tepsis krumplit köretnek:)

[link]

Ha tetszik valamelyik recept és valami nem tiszta a leírásban szívesen elmagyarázom:)

2013. jún. 13. 10:28
 5/15 anonim ***** válasza:

én nem szeretem ezeket összekevergetni ,reszelgetni főleg nem rántva :)

májat olajon hagymával megpirítod, csirkemellet megfűszerezed és megsütöd főzöl ki rizst és ennyi :) én így szeretem :P

2013. jún. 13. 10:38
 6/15 A kérdező kommentje:
wáááhh csorog a nyálam mindegyiktől de a 3.a befutó milyen kreatív vagy na meg gondolom tapasztalt is köszönöm mindenkinek a hasznos válaszokat:) de ez a tepsis tésztás dolog nagyon bejön:) ezt fogom csinálni:)még egyszer köszi mki:)
2013. jún. 13. 10:39
 7/15 A kérdező kommentje:
"zöldséges húsragu" kedves válaszoló egy valamit nem vágok ha kifőzöm a tésztát összekeverem a húsos májas ragút és ezt mind be rakom a sütőbe tészta nem fog szétmálanni mert hát előtte megfőztem meg még sütöm is egyben?akkor ne mlesz baja? :o:$
2013. jún. 13. 10:43
 8/15 anonim ***** válasza:
Nem, dehogy lesz baja:) Finom puha marad a tészta, a tetejére pedig ráolvad a reszelt sajt, ha akarod az ilyesmit ropogósra is piríthatod:)
2013. jún. 13. 10:46
 9/15 anonim ***** válasza:

Nem fog szétmállani, előírás szerint főzd, csak pár percig, majd fedő alatt, hogy szinte roppanós maradjon.jól szűrd le.

még annyit, hogy a tejföl-tojás keverék is bőséges legyen, vagyis szaftos legyen a keverék, ne száraz.

ha keveréskor látod, hogy nem elég valamelyik, nyugodtan tegyél rá még tejfölt vagy tojást.

ha szépen megpirult, kockákra vágva lapáttal ki lehet szedni a tepsiből.

sok sikert :)

2013. jún. 13. 10:49
 10/15 anonim ***** válasza:
73-as, köszi , hogy válaszoltál helyettem:)))
2013. jún. 13. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!