Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hány forintból lehet kihozni...

Hány forintból lehet kihozni egy ebédet?

Figyelt kérdés
Valami egyszerű leves és második, amiben van hús is.

2013. máj. 10. 11:41
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Mégis hány főre ?
2013. máj. 10. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
És van-e otthon bármi,vagy még a sót is venni kell...
2013. máj. 10. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
Igen, pont akartam írni, hogy az sem mindegy mi van otthon, amit esetleg az ember már nem számol, amikor kalkulál. olaj/zsír, hagyma, pirospaprika/egyéb fűszerek, liszt, cukor, rizs, akármi...
2013. máj. 10. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 A kérdező kommentje:
1 fő. A kanál sót számoljuk külön :)
2013. máj. 10. 12:00
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

És más semmi nincs otthon?


Legolcsóbb:

maggis poharas leves 100Ft,csak forró viz kell hozzá,1 főre tökéletes.


Másodiknak natúr csirkemell rizzsel vagy sült krumplival.

ehhez kell csirkemell,15 deka 200Ft.

Olaj 400Ft.

Risz 1 kg 200Ft vagy a tasakos legkisebb 120Ft-ért is kapható

Vagy krumpli fél kg 100Ft,olaj hozzá kisütni már fentebb vettél a húshoz.

sót nem kell számolni.

2013. máj. 10. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:

Hát erre szerintem senkinek nem lesz ideje, hogy kiszámolja neked. nézegesd az olcsó recepteket (van ilyen oldal is ) általában 4 főre írják. vedd elő a reklámújságokat, ha nincs menj rá a tescó.... stb honlapjára és nézd meg az árakat. kiszámol egyszerűen,majd osztod néggyel.

de kb árak. lapocka 1000-1100 ft, darálva is. egy főre kb

25 deka hússal számolj. daráltból fasírt, milánói, csilisbab stb készülhet. kockázva pörkölt, rizseshús, tarhonyáshús, brassói, gulyás , tokányok.

rizs az olcsó 200 ft körül van kilója, 12,5 dekával számolj magadra.

tészták, tarhonya, is van már 150 ft/kiló. itt is 12,5 deka kb adag.

hagyma, krumpli 200 ft körül van,te tudod mennyire szereted, mennyit bírsz megenni:)

egy 4 fős pörkölthöz elég 2 közepes hagyma, ami kb 20-25 deka.

pirospaprika drága, de muszáj, ha jót is akarsz enni.

egyáb fűszerek szintés ízlés szerint, nem lehet kimiligrammozni most adagra, pert 2-3 dekás egy csomag. ehhez érzék kell.

boltonként változó áruk van, 40 ft-tól már kapsz alapfűszereket. (majoranna, bors, babér, kömény feltétlenül)

olaj átlag 400 ft egy liter. ezt sem lehet egy főre számolni, mert kajától is függ, nomeg, ki mennyire szereti zsírosabban.zsír 700 ft kb egy kiló.

liszt 150, cukor 280 kb.

Summázva, elő a papírt, ceruzát, utána pedig a kislábast és a fakanalat.

Azért sok sikert:)

2013. máj. 10. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Készíts rántott levest. Ez elég egyszerű + olcsó.

Hús sosem olcsó. Készíts magadnak pár darab rántott szárnyat + süss hozzá krumplit.

2013. máj. 10. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Hány személyre? Mit jelent a hús? Lecsókolbász, rántott párizsi vagy rántott vagdalthús is annak számít?
2013. máj. 10. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:

Azért még megjegyzem, hogy a leggazdaságtalanabb 1 főre főzni. minimum duplázz, és kétszer egyél belőle, vagy fagyaszd le, ha nem bírod kétszer egymásután megenni ugyanazt. de, ha időt szánsz rá, egy délután akár többféle, többadagos kaját is készíthetsz, akár egy hétre valót is. a fagyasztó nagyon jó barát.

így sokkal olcsóbban kijössz, és szinte bármit megfőzhetsz előre.

2013. máj. 10. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:

1 fej karalááb 100-120 Ft = 2 tányér leves

30 db csirkemáj cca 150.- Ft = resztelt máj = 2 tányér

0,50 kg öreg krumpli cca 100 Ft = 2-3 adag főve a májhoz


Vagyis 2 napi kaja 350 Ft-ból 2 napi kaja = 170 Ft/adag!

2013. máj. 10. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!