Kezdőoldal » Utazás » Európa » 40ezer forintból milyen...

40ezer forintból milyen nyaralást lehet kihozni 1 főre?

Figyelt kérdés
Olaszországba mennék pár napra. Hogyan hozhatnám ki ennyi pénzből? Hol tudok nézelődni olcsó szállás után? És az utazás? Nézegettem vonatot is meg buszt is, de nem tudom melyik legyen. A vonat olcsóbb volt, pedig az gyorsabban odaér mint a busz. Diák vagyok.
2012. márc. 25. 11:37
 1/7 A kérdező kommentje:
Amin még gondolkodtam az Ausztria vagy Dél-Németország. Horvátország semmiképp, világot látni szeretnék, nem feküdni a tengerparton.
2012. márc. 25. 11:38
 2/7 anonim ***** válasza:
66%

Menj el Nagyváradra (Oradea, Románia). Nagyon jó, izgalmas hely, olyan mint Bécs és Isztambul keveréke. 2 hete voltam ott három napra (első nap reggel jöttem, harmadnap este mentem).

Utazás mikrobusszal (gig impex) oda-vissza 8500 Ft, szállás az olcsó Hotel Terra szállodában 140 Lei két éjszakára.

Vonattal is mehetsz, de az lassú. 5 óra az út vonattal és kb. 3 és fél mikrobusszal.

2012. márc. 25. 12:04
 3/7 anonim ***** válasza:
Ja és Románia nagyon olcsó ország, Nagyvárad elvileg Románia legdrágább városa, de még ígyis jóval olcsóbb, mint Magyarország. Amennyi pénzből itthon bemész a boltba, ott dőzsölsz! Kezdjük azzal, hogy ott pl. csak 9% ÁFA van!
2012. márc. 25. 12:10
 4/7 anonim ***** válasza:

Most jöttem haza Toscanaból.

A legkisebb adag fagyi: 3,5 Euró volt!

5-15 Euró volt Firenzében egy szendvics!

Vagyis, ha nem élsz nagy lábon, akkor szállásra és étkezésre elég lehet a napi 40ezer Ft.

2012. márc. 25. 14:13
 5/7 anonim ***** válasza:
Hogy érted a 40eFt-ot? Utiköltség nélkül vagy azzal együtt? Ha utiköltség nélkül, akkor ne Olaszországba menj, hanem Ausztriába, mert eleve Bécs-Bp. vonat return jegy nem drága, és a többit pedig elköltheted. Szállásügyben javaslom tanulmányozd a www.booking.com-ot, utazás ügyben például a www.lagrotta.hu is nagyon jó. (Egyébként horvátországban is vannak nagyon szép helyek a tengerparton kívül....pl.Eszék, Zágráb, Vukovar, Varasd stb. Split, igaz tengerpart, de abban tudtam volna segíteni, mivel egyik barátom ott él, és vannak apartmanjai)
2012. márc. 25. 14:35
 6/7 A kérdező kommentje:
Útiköltséggel együtt lenne ennyi. De nem egy hétről beszélek, hanem csak 3 napról, mondjuk Velencében. Romániában már voltam, Horvátországban meg 7x, ott már mindent láttam, ami érdekes lehet. Kifejezetten Olaszországra gondoltam, esetleg ha az túl drága, akkor jöhet szóba Ausztria vagy Dél-Németország. Béccsel csak az a baj, hogy az egy elég nagy város és ott így is úgy is kell költenem ottani tömegközlekedésre, amire nem szeretnék. Én gyalog szeretem felfedezni a dolgokat, de egy akkora városban....
2012. márc. 25. 19:02
 7/7 anonim ***** válasza:
Velence nagyon drága, még 3 napra is. Közvetlen vonat már nincs, 2011. december 12-től megszüntették. Ha jól tudom, a MÁV olyan vonatjegyet árul Bécsbe, ami már tartalmazza az ottani közlekedés árát is, de ennek nézz utána. Ausztriában javaslom még Graz-ot, oda is megy vonat és nagyon szép város, kisebb, mint Bécs.
2012. márc. 26. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!