Hogy kell a káposztás sztapacskát csinálni!?
Káposztás sztapacska
Hozzávalók (5-6 személyre):
80 dkg burgonya
40 dkg liszt
50 dkg savanyú káposzta
2 db tojás
2 dl tejföl
4 evőkanál olaj
1 nagy fej vöröshagyma
őrölt kömény
só
A megmosott, meghámozott burgonyát reszeld le és a liszttel, a tojások sárgájával, sóval és kevés vízzel keverj belőle sűrű galuskatésztát. Lobogó forró sós vízbe szaggasd bele a galuskát, s ha megfőtt, szűrd le. Az apróra kockázott vöröshagymát tedd a felforrósított olajra, s amikor már üveges, tedd bele a kinyomkodott savanyú káposztát is. Kevergetve pirítsd, ízesítsd őrölt köménnyel, majd párold puhára. Egy kiolajozott tepsi aljára terítsd a galuska felét, erre halmozd a káposztát, majd arra a maradék galuskát. Locsold meg a tejföllel és forró sütôbe téve süsd, míg a teteje megpirul.
remélem erre gondoltál :)
semmi gond,előfordul :)
Sikerült megcsinálnod?:)
Milyen lett?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!