Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell a káposztás sztapacs...

Hogy kell a káposztás sztapacskát csinálni!?

Figyelt kérdés
2009. okt. 9. 06:48
 1/3 anonim ***** válasza:

Káposztás sztapacska


Hozzávalók (5-6 személyre):

80 dkg burgonya

40 dkg liszt

50 dkg savanyú káposzta

2 db tojás

2 dl tejföl

4 evőkanál olaj

1 nagy fej vöröshagyma

őrölt kömény


A megmosott, meghámozott burgonyát reszeld le és a liszttel, a tojások sárgájával, sóval és kevés vízzel keverj belőle sűrű galuskatésztát. Lobogó forró sós vízbe szaggasd bele a galuskát, s ha megfőtt, szűrd le. Az apróra kockázott vöröshagymát tedd a felforrósított olajra, s amikor már üveges, tedd bele a kinyomkodott savanyú káposztát is. Kevergetve pirítsd, ízesítsd őrölt köménnyel, majd párold puhára. Egy kiolajozott tepsi aljára terítsd a galuska felét, erre halmozd a káposztát, majd arra a maradék galuskát. Locsold meg a tejföllel és forró sütôbe téve süsd, míg a teteje megpirul.

remélem erre gondoltál :)

2009. okt. 11. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen!Köszönöm szépen!Csak a sztrapacskát elirtam kihagytam belőle az r betüt,:))
2009. okt. 15. 13:25
 3/3 anonim ***** válasza:

semmi gond,előfordul :)

Sikerült megcsinálnod?:)

Milyen lett?:)

2009. nov. 10. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!