Milyen kipróbált lazacrecepteket ajánlanátok?
Következő hétvégére kapunk lazacot, még nem csináltam, nem is ettem (nem nagyon szeretem a halakat, de a lazacot régóta ki akarom próbálni).
Milyen recepteket ajánlanátok elsősorban? Van valami, amire figyeljek oda?
(Gyakorlott vagyok sütés-főzés terén, szeretem is, tehát nem kell szájbarágósan, inkább apróbb tippeket, ötleteket, véleményeket várok, mint konkrét elkészítési leírásokat.)
Köszönöm a válaszokat!
Ne ízesítsd túl ne süsd agyon.
Ez a 2 legfontosabb dolog.
Innentől nehéz elrontani. :) (Ha vajban sütöd, félig vajban, félig olajban süsd, úgy nem ég meg a vaj)
Köszönöm!
Valószínűleg vajban fogom kisütni, akkor keverve olajjal. Citromfű is akad itthon (igaz csak szárított), azzal is fogom fűszerezni. Esetleg valami különlegesebb vagy bármilyen fűszer hozzá, ami illik?
Az elsőnek igaza van, nemszabad túlsütni vagy túlfűszerezni, kb. ennyi!:)
Klasszikusnak mondható a citromos és a spenótos lazac, ha valami elronthatatlant szeretnél:)
A kotányinak van halakhoz fűszerkeveréke, az elég jó.
De csak kicsit használj, (ha használsz) inkább pótold sima sóval.
Nem jó, ha a fűszer elnyomja a hal ízét, nem kell belőle sok. A lazac egy jó ízű hal, semmilyen karakteres vagy erős fűszer nem jó hozzá.
Szerintem a legjobb só, halfűszer, egy kis "molnárné " vaj, esetleg egy kevés fehérbor.
Sütni, (párolni) pedig csak félig kell, aztán fedő alatt hagyni egy kicsit, és magától átpárolódik.
Ha megkeményedett a hús, (úgy értem erősebb tartása van) és "kagylósan" törik, akkor már jó.
Én is holnap csinálok lazacot,nekem a kedvencem a zöldfűszeres vajjal leöntött lazacfilék.
Lazacszeleteket oldalanként 3 percig sütöm,félre rakom,seperenyőbe vajat olvasztok dobok rá aprított friss bazsalikomot,rozmaringot,petrezselymet,összefonnyasztom, majd ezzel leöntöm a lazacszeleteket.
Köszönöm a recepteket, tippeket!
Szimpatikus az utolsó megoldás, lehet ez lesz, megbolondítva egy kis citromfűvel és limelével. Köretet mit szoktatok hozzá enni, vagy milyen salátát?
Kétféle salátát csinálok mostanában sűrűbben, melyik illik hozzá, vagy esetleg egy harmadik?
Az egyik:
Egy fej jégsaláta felvágva, egy répa reszelve, rájuk só, bors, meg 2-3 csomag mozzarella. 2 ek méz és 4-5 ek balzyamecet kikeverve, ezzel és olívaolajjal meglocsolva.
A másik:
a kockákra vágott retket megpirítom, salátát, káposztát, répát apróra vágok, reszelek, és fűszeres kecskesajttal meg pirított mogyoróval megszórom, majd belekeverem a már kihűlt pirított retket. Só, bors, és pár ek hidegen sajtolt tökmagolaj.
A lazacot nem szabad túlsütni, kiszárítani!
Nem szabad túl fűszerezni, de egy kevés fűszer jó neki!
Valamilyen mártás vagy öntet jó hozzá!
Itt nagyon jó kis receptek vannak lazachoz:
Én ezeket a recepteket próbáltam ki és nagyon-nagyon nagy kedvencek lettek:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!