Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Babsaláta receptet ajánlanátok?

Babsaláta receptet ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Már elvesztem a bőség zavarában... az általatok kipróbáltak közül melyek a legfinomabbak?

Ja és szerintetek ez milyen lesz, mert nagyon tetszik:

[link]

2013. máj. 2. 22:28
 1/3 anonim ***** válasza:

Ehhez én a fekete-fehér nagyszemű, u.n. vajbabot szoktam venni a zöldségesnél.

Vigyázz, mert nem a duplájára, hanem háromszorosára dagad, ráadásul percek alatt megfő! = felteszem sós vízben, babérlevéllel főni. Ha leszűrted, várd meg míg teljesen kihűl.

Lila-hagymát karikára szelek, egy tésztaszűrőbe rakom és lobogó sós vizet keresztül öntök rajta, majd egy kicsit besózva állni hagyom. Ebből kicsavarva egy kis időre cukros-ecetes lébe rakom a korábban már megfőzött babbal együtt, és hagyom, hogy összeérjenek az ízek.

Kicsit macerás, de ebből is le szoktam szűrni és tartárral öntöm nyakon. Utána megy a hűtőbe.

2013. máj. 3. 07:54
 2/3 anonim ***** válasza:
Hasonlóan készitem, mint az elözö, csak nem cukros-ecetes vizbe teszem, hanem 1 tk sót, 1 ek cukrot (még jobb a méz), 2-3 tk mustárt, 2 ek mustárt (10%-os) meg 2 ek olivaolajat kikeverek, kevés örölt köményt meg borsot adok hozzá és ezzel keverem össze.
2013. máj. 3. 08:05
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ezek nagyon jók!
2013. máj. 3. 23:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!