Csirke pörkölt segitenétek?
Anyagilag ,hogy jővök ki jobban ?? Ha veszek egybe 2egész csirkét ,vagy ha több féle aprólékot veszek ??
Kicsit kezdő vagyok ,főzni tudok ,csak próbálok spórolni : Illetve szeretném megtanulni a logikus vásárlást : Azt ,hogy mível ,hogyan mit lehet jól ,és okosan spórólni :
Köszönöm ..
Ha csirkepörkölt, akkor én úgy vásárolok (persze olyan üzletben, ahol a csirkének minden alkotórésze kapható):
- kérek 2 db. far-hát, 1 db. egész mellehúsa, 4 db. egész comb, 6 db. szárny, egy-két marék nyaka, és kb. 15-20 dkg. máj+szív. Ezt összefőzöm, egyik fele megy a fagyóba, a másik feléből egymagamnak kb. 3x-i étkezésre való van. Ezek általában kisebb, könnyebb csirkék alkotórészeiből jön össze, ezért kb. 2 kiló husi.
Ezért fizetek cca 1500.- - 1800.- Ft-ot.
- Amikor megvettem egy egész csirkét fülétől-farkáig pontosan 2 kg volt, és akkor is 1600.- Ft-ot fizettem, csak ott a mellehúsa nagyobb = több volt, mintha összeválogatva vásároltam volna.
Szóval attól függ, hány főre kell vásárolnod, mert a 2 egész csirke, az minimum 3,0 - 3,5 kg. Kérdés, hogy szükség van-e ennyire, akarsz-e ennyit egyszerre megfőzni.
Persze lehet, ha úgy gondolkodsz, hogy pl. mindkét egész csirkéből akár a mellehúsát, akár a combokat félreteszed, és majd jó lesz máskor, másfajta (pl. sült-rántott) kajának. Ez esetben venném meg a 2 db. egész csirkét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!