Fasírtot szeretnék csinálni borsóból és répából (plusz fokhagyma, segítenél, hogyan csináljam?
Még reszelt vöröshagymát is tehetsz bele, meg akkor , amit írtál fokhagyma és bors. tej semmiképpen sem, az csak hígítaná és eláztatná.
gyúrható formázható legyen, akárcsak a húsfasírt. prézlibe is forgathatod, az is összetarja.
Előző vagyok.
Só, bors, zúzott fokhagyma (én vöröshagymát nem szoktam) 1 tojás és annyi zsemlemorzsa, hogy könnyen formázható, de ne ragadós masszád legyen. A gombócokat forgasd bele ismét zsemlemorzsába, és ott egy kicsit lapítsd meg, így kb. egyforma vastag lesz mindenütt, és akkor biztosabb, hogy a legközepe is szépen átsül.
Egyébként szoktam ilyet készíteni főtt krumpliból is. Más esetben sűrűre főzött rizsből, vagy éppen kölesből is készítek. Kelkáposzta főzelékhez, tejfölös krumplifőzelékhez nagyon szeretem. Persze van aki paradicsom mártást készít mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!