Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen ételt főzzek hétvégén?

Milyen ételt főzzek hétvégén?

Figyelt kérdés

Olyan étel érdekelne, ami laktató, de nem hízlal (illetve minél kevésbé), kb. 5 embernek kellene, szárnyashúsból, vagy halból, egytálétel. Káposzta és bab kivételével, mert azt nem szeretik.

Előre is köszönöm az ötleteket.


2009. okt. 6. 11:33
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Rakott csirkemell.

Hőálló edénybe kell a mellet rétegezni úgy, hogy az edényt előtte kibéleled nem túl zsíros bacon szalonnával, hogy a csíkok kilógjanak az edényből. Aztán erre megy a kiklopfolt csirkemell, aztán csirkemell sonka, megszórod sajttal, és újra elkezded a rétegezés. a legvégén az edényből kilógó baconszalonna csíkokat ráhajtogatod az egész csirketortára, és legfelülre ráöntesz 12%-os tejfölt, és végül megint megszórod sajttal. Mivel csak annyi zsír van benne, ami a baconból kisül, és a tejföl is 12%-os, nem túl hizlaló, de nagyon laktató. Lehet salátával is enni, de zöldséges rizzsel is finom. Nem időigényes az elkészítése, és egytálétel, ahogy kérted.

2009. okt. 6. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
Dubarry szelet, hmmmmm, nálunk az volt hétvégén, és iszonyú jóra sikerült, volt mellé még külön rántva karfiol, és sütőben sült burgonya, és még mellé valami öntet is elfér, vagy savanyúság, hmmmm, de éhes lettem :)
2009. okt. 6. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!