Mit főzzek a hétvégén? Kőművesek fognak nálunk dolgozni!
A lecsó nagyon finom, de fizikai munkások, azzal nem fognak jól lakni.
A pörkölt is jó.
VAgy töltött káposztát, gulyáslevest, babgulyást (hozzá lekváros buktát, vagy túrós bélest)
Mindenképp valami nehezebb egytálételt sztm. A töltött kápi olyan szempontból is jó, hogy lehet sokszor melegíteni, előző nap meg tudod csinálni, stb. Friss kenyérrel, tejföllel :D
én egy jó sűrű babgulyásra szavazok, olcsó és nagyon laktató, pláne, ha teszel bele csipetkét és jó parasztkenyeret adsz hozzá
vagy egy pincepörkölt, ha bográcsban főzöl...
Én a hétvégén pásztor tarhonyát csináltam, de nem kolbászt, hanem marhalábszárból pörköltet tettem bele. Isteni és nagyon tartalmas, laktató kaja.
Feltettem a marhapörköltet főzni egy nagy bográcsban (kb 2-2,5 kg lábszár, 3-4 nagy fej vöröshagyma, pirospaprika, paradicsom, paprika, fokhagyma, só, bors, őrölt köménymag), majd egy külön edényben lepirítottam a tarhonyát. Lehet gépi, de apróbb szemű házi tarhonya is. Amikor 90%-os lett a husi, beleöntöttem a tarhonyát és tettem bele apró, kockára vágott krumplit, majd felöntöttem annyi vízzel, ami a tarhonya és krumplihoz is kell és sűrű rázogatás, keverés közben puhára főztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!