Hétvégén jönnek anyósék köszönteni. Mit főzzek?
Kolbásszal töltött karaj + majonézes krumplisaláta. Ha kihűlt a hús, akkor szépen felszeletelheted egy tálra, salit meg mindenki szed magának. Én szeretem még a "fasírt"tekercset.
Elég kb.50dkg darált hús, töltelékbe:4 szelet sajt, kevés gomba, hagyma. Összeállítod a fasírozottat, majd 2 részre osztod. Megdinszteled hagymán a felszeletelt gombát (kb.3 nagyobb fej). Kihajtasz két alufóliát,bekened vékonyan olajjal, elsimítod a húst, úgy hogy kapjál egy téglalapot. Az egyikre rárakod a pirított gombát, a másikra a 4 szelet (vagy amennyi elfér rajta) sajtot.Óvatosan felhajtogatod úgy, hogy rúd formája legyen, de a fóliát nem tekered bele. A fólia végét összefogva betekered a rudat, majd tepsire teszed..be a sütőbe. Időt nem tudok, mert általában annyi ideig kell sütni, míg szerinted megsül a hús. Ha kihűlt, kibontod a fóliából és szépen lehet szeletelni.
Remélem, hogy adtam ötleteket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!