Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A rósejbni az hasábburgonyát...

A rósejbni az hasábburgonyát jelent, vagy chipset?

Figyelt kérdés

2013. máj. 29. 19:32
 1/10 anonim ***** válasza:
73%
Mi a nagyon vékony karikára vágott, ropogósra sütött krumplit hívjuk rósejbninek.így inkább a chipshez hasonlít, ha jól gondolom.
2013. máj. 29. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim válasza:
29%
nem rosebli?mert az a sültkrumpli :)
2013. máj. 29. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
84%
Karikára vágott sültkrumplit.
2013. máj. 29. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
16%
Sült krumpli, azaz hasábburgonya!
2013. máj. 29. 19:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
A rósejbni NEM hasábburgonya, bár sok helyen így hívják azt is, hanem - általában uborkagyaluval - vékonyra vágott kerek krumpliszelet.
2013. máj. 29. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
36%

A chips az chips!


A rósejbni, az sült krumpli, hasábburgonya, szalmakrumpli.

2013. máj. 29. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 Sz1u ***** válasza:
88%

Eredet [rósejbni < német: Röst (pirított) < rösten (süt, pirít) + Scheibe (szelet, karika)]


Forrás:


[link]

2013. máj. 29. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim válasza:
41%

cifrázzuk még :)

mifelénk a kockára vágott, serpenyőben olajon kisütött krumplit hívják rosejbninek...

(sőt, egyik ismerősöm előzőleg héjában meg is főzi, mielőtt kisütné)

de kétségtelenül a hasábburgonyához hasonlít leginkább az eredmény (bár ugye a fagyasztott/mekis egészen más konzisztenciájú)


szóval, meg merem kockáztatni, mindenkinél kicsit mást takar a név:)

2013. máj. 31. 00:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 Németh Eric válasza:
65%
Akkor kicsit menjünk vissza az időben! 30-40 évvel ezelőtt a chips nem volt ismeretes fogalom. Anyáink, nagyanyáink a sült krumplit két féle módon készítették el. Az éttermekben általában hasábburgonyát készítettek. Az igazi rósejbnit azonban otthon ehettük. Ez mindig kb. 5-6 milliméter vastag kör alakú burgonyaszeletet jelentett olajban sütve. A külseje ropogós, a belseje lágy. Ezeknél soha nem fordulhatott elő, hogy a beleszúrt villa alatt szétugrott a tányérban az agyonsütött vékony burgonya szelet, mint mostanában a chips és a vékony hasábburgonya esetében. Kb. így néz ki: [link] vagy így: [link]
2017. ápr. 3. 01:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 Tuza Zsigmond válasza:
63%
Bajor eredetű köret. Egyáltalán nem chipshez hasonló! A németeknél ez a köret az apró EGÉSZ burgonyából készül, mégpedig megfőzve, héja lehúzva és utána olajban v. zsírban sütve.
2022. máj. 18. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!