Mennyi ideig kell olajban kisütni a fagyos hasábburgonyát?
Figyelt kérdés
Nekem mindig nagyon kemény lesz. Elég sokáig sütöm, hogy kapjon színt, de ezek szerint úgy nem jó.
Olyasmit szeretnék mint amiket az éttermek szolgálnak fel.
2013. máj. 14. 22:07
1/4 anonim válasza:
ne legyen fagyos, hadd olvadjon :)
2/4 anonim válasza:
Az olajat a legforróbb fokozatra kell melegiteni a fritőzben. Sokszorosan el kell, hogy lepje a burgonyát. A zacskóra rá van irva, hogy hány perc. Általában 4-5 perc. Ne akard, hogy barna legyen, mert kemény lesz. Ez a termék elő van sütve, tehát kevés idő kell neki.
3/4 anonim válasza:
Amit az éttermek szolgálnak fel:
reggel lefőznek egy halom hasáb-burgonyát:
- ha egy vendég pörköltfélét rendel főtt krumplival, csak odateszik a tányérjára
- ha a másik frissen-sültet kér sült krumplival: amikor a husi megsült, akkor a már előre megfőzött krumpliból egy adagot beledobnak az olajba, és a főtt krumplit megsütik.
A forró olaj a főtt krumpli külső részény egy vékony, ropogós hártyaréteget képez, miközben a belseje már puha, hiszen előtte megfőtt.
(Egy volt vendéglőstől tanultam, azóta a maradék főtt krumplit mindig megsütöm, és imádom!)
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Kipróbálom! :)
2013. máj. 15. 13:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!