Ti mit szoktatok befőzni?
Figyelt kérdés
Egyáltalán mit érdemes. Melyik a legfinomabb? Nektek mennyibe kerül az egész? Eseteg van bevált receptetek, praktikátok, hogy biztos sikerüljön a dolog ne csak kidobott pénz legyen?2013. máj. 29. 10:17
1/5 anonim válasza:
Leginkább lekvárokat, azok mindig jól sikerülnek. A befőtt nekem tönkremegy.
Anyagilag nem tudom mennyire éri meg, drága a gyümölcs és a cukor is, macerás az egész, viszont én szeretek vele pepecselni.
2/5 anonim válasza:
Csak pritamint szoktam. Nagyon jó főzéskor. Ledarálod a megmosott, kicsumázott pritaminpaprikát. Egy kiló paprikához húsz deka sót keversz. Jól záródó üvegben évekig eláll. A megkezdettet jégen kell tartani.
3/5 anonim válasza:
Lekvárt, befőttet érdemes ugyanis fényévekkel jobb mint a bolti! Többe kerűl mint a boltban, főleg ha nem csak a piacon veszi az ember, hanem még saját maga termeli is meg!
Olyan előfordúl hogy elromlik pár üveggel még aki ezer éve is csinálja!
4/5 anonim válasza:
Én évekkel ezelőtt lemondtam róla. Viszont idén egy félét fogok, mert azt nagyon szeretem, és a négy éve meghalt szomszédom csinálta mindig, és hiányzik. Ő is, és a befőttje is. Na ez pedig a következő: Sárgabarac, félig érett, hogy jól lehessen szeletelni. Ezt szép szeletekbe bele a befőttes üvegbe, amennyi belefér. Középre egy db hegyes erőspaprika szép nagy. Majd a leve. Főzzünk vizben jó sok cukrot, kis sót, babérlevelet, ecetet. Ez a leve, majd egy kis szalicil, és forrón ráönt. Lezár, és párnák közé pár napra. Nagyon finom, pikáns. Alig várom a dinnyét.
5/5 anonim válasza:
Úristen de dinnye vagyok! Sárgadinnye a befőtt nem barack!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!