Hogyan kell körtét befőzni?
Első befőzés lesz, a neten nagyon sok féle recept van, de inkább itt érdeklődnék ti hogyan szoktátok elkésziteni?
tartósitószer nélkül és úgy meddig áll el?
köszi!










Első vagyok.
Nekünk sok körténk van minden évben (2 nagy fa) úgyhogy én mindkettőt szoktam csinálni.
Körtebefőttet úgy készítem hogy a körtét megpucolom, kiszedem a magját, és feldarabolom. 1 kg körtéhez én kb. 4 púpos evőkanál cukrot szoktam tenni, ezt keverem el annyi vízben hogy ellepje a körtét. Illetve teszek hozzá kevés citromlevet (ízlés szerint, én 1 kanállal szoktam), egész fahéjat (2 rúd) illetve szegfűszeget (én olyan 10 db-ot szoktam de ezt is lehet ízlés szerint). Főzni kezdem, és kb. 10-15 percig főzöm (lassú lángon - gáztűzhely picire véve, villany tűzhelyen 1-2 fokozat), a fűszereket kiszedem, majd a körtét a levével együtt befőttes üvegekbe töltöm és tetejére rakok egy késhegyni szalicilt.
Aztán celofánt rá, és mehet a tető is a tetejére. Végül száraz dunsztba teszem (én egy gyapjú plédbe szoktam őket bebugyolálni) és addig benne hagyom míg ki nem hűlnek. Kb. 1 nap múlva lehet őket felpakolni a polcra. :)





Szia, az előző vagyok. Most láttam hogy te tartósító nélkül szeretnéd.
Ha kihagyod a szalicilt úgy is lehet, mamám is úgy csinálja és neki eláll rendesen 1 évig tuti, tovább nem tudom, mert mindig megesszük. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!