Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell körtét befőzni?

Hogyan kell körtét befőzni?

Figyelt kérdés

Első befőzés lesz, a neten nagyon sok féle recept van, de inkább itt érdeklődnék ti hogyan szoktátok elkésziteni?

tartósitószer nélkül és úgy meddig áll el?

köszi!

2011. aug. 19. 10:29
 1/5 anonim ***** válasza:
A körtebefőttre vagy a lekvárra vagy kíváncsi?
2011. aug. 19. 11:02
 2/5 A kérdező kommentje:
körte befőttre
2011. aug. 19. 15:59
 3/5 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Nekünk sok körténk van minden évben (2 nagy fa) úgyhogy én mindkettőt szoktam csinálni.

Körtebefőttet úgy készítem hogy a körtét megpucolom, kiszedem a magját, és feldarabolom. 1 kg körtéhez én kb. 4 púpos evőkanál cukrot szoktam tenni, ezt keverem el annyi vízben hogy ellepje a körtét. Illetve teszek hozzá kevés citromlevet (ízlés szerint, én 1 kanállal szoktam), egész fahéjat (2 rúd) illetve szegfűszeget (én olyan 10 db-ot szoktam de ezt is lehet ízlés szerint). Főzni kezdem, és kb. 10-15 percig főzöm (lassú lángon - gáztűzhely picire véve, villany tűzhelyen 1-2 fokozat), a fűszereket kiszedem, majd a körtét a levével együtt befőttes üvegekbe töltöm és tetejére rakok egy késhegyni szalicilt.

Aztán celofánt rá, és mehet a tető is a tetejére. Végül száraz dunsztba teszem (én egy gyapjú plédbe szoktam őket bebugyolálni) és addig benne hagyom míg ki nem hűlnek. Kb. 1 nap múlva lehet őket felpakolni a polcra. :)

2011. aug. 22. 13:59
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia, az előző vagyok. Most láttam hogy te tartósító nélkül szeretnéd.

Ha kihagyod a szalicilt úgy is lehet, mamám is úgy csinálja és neki eláll rendesen 1 évig tuti, tovább nem tudom, mert mindig megesszük. :)

2011. aug. 22. 14:00
 5/5 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm, sokat segitettél!:)
2011. aug. 23. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!