Mit csinaljak egy kanna paprikaval es paradicsommal, ha nem szeretnem befözni?
fagyaszd le.
télen mehet levesbe, sült paprikának, paprikás rántottának, lecsónak.
Minden ősszel karikára szelek 3 kg. zöldpaprikát, bezacsizom, és megy a fagyasztóba. Télen annyit török le belőle, amennyire éppen szükségem van: tésztaleves, húsleves, gulyásleves, lecsó, pörkölt, paprikás krumpli, rántotta, akármi.
A paradicsomot cikkekre vágva ugyanígy külön zacsiba, és be a fagyasztóba. Jó lesz az nemcsak lecsónak, de egy kis pörköltekben, vagy zöldség-levesbe. Szoktam sültekhez u.n. lecsó-alapú mártást készíteni, ahhoz is sokkal jobb, mint a sűrített paradicsom. És még ki tudja mikor mire jó.
Edd ki magad még lecsóból, ha már van frissen, a paprikából vékonyan leszelve cukros-ecetes lében csinálhatsz egy jó adag paparikasalátát, sokáig eláll hűtőben. amikor fogyasztjátok lehet rá paradicsomszeleteket is tenni.
Ha még így is marad, azt fagyaszd le, ahogy többen is írták.A paparikát szeletelve szoktam, a paradicsomokat egy tálcán egészben, majd, amikor kőkemény, akkor zacskózom be. télen forró csapvíz alatt azonnal lejön a héja, és pár perc múlva deszkán , kásásan aprítható, bármilyen paradicsomos dolognak megfőzheted, vagy más ételekbe tehetsz belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!