Sajtburger házilag?
sajtburgert akarok csinálni itthon holnap
sajt, ketchup, uborka, hamburger zsömle (ez nem olyan mint a rendes sajtburger zsömléje, de mindegy) megvan
húspogácsát hogy csináljam? vegyek darált húst és abból formázzak pogácsa formát majd süssem meg?
A bolti darálthús nem alkalmas erre a célra, mert egyrészt sertésből van (az igazi hamburgerhús marhából van) másrészt magas a kötősz9vet tartalma (rágós lesz tőle)
Szóval ha otthon csinálsz akár marha darálthúsból is, magadat csapod be. Az eredmény nem fog hasonlitani arra amire vágysz.
Megoldás: A Lidlben lehet kapni valódi, 98 százalék hústartalmú hamburgerhúst MARHÁBÓL: Na annak rendes ize van. De ha gondolod csináld darálthúsból és akkor olyan lesz mintha fasirtot ennél...
1
Hát érdekes nálunk imádják így is. Jobban szeretik mint bármilyen büfés v mirelit hambit.
A húspogácsát csinálhatod marhából vagy sertésből is! Ahogy Neked tetszik!
A legjobb persze ha marhából van!
Veszel darált marhahúst meg egy kis marhafaggyút hozzá.
Otthon a darált húst sózod, borsozod, majd jól összegyúrod és húspogácsákat formázol belőle majd kisütöd őket!
Zsemlébe teszel húst, arra sajtot, majd zöldségeket, uborkát, hagymát, paradicsomot, saláta levelet, meg amit akarsz! Majd nyomsz rá ketchupot, majonézt, mustárt. Tehetsz bele sok sajtot, bacont, gombát, kukoricát vagy amit szeretsz! :)
Többféleképpen elkészíthető a hamburger/sajtburger! :) :D
Jóétvágyat!
Mindenkinek meg van a maga receptje. #1-nek igaza van, az "igazi" hamburgerhúst marhából csinálják, és bolti darálthúsba belerakják a nyesedéket is, emiatt nem a legideálisabb. Persze ha sertésből készíted, bár nem "igazi" lesz, de még mindig jobb lesz a végeredmény, mint a bolti mirelit szarok 99.99%-a (sokat próbált a család az évek folyamán, említett Lidl-set nem, mert nincs a közelben).
Én ezért házilag szoktam csinálni, húst (általában sertést) combot/lapockát szoktam, magam darálom (kétszer), rakok bele kis dijoni mustárt (1-2 teáskanálnyit), worchestershire szószból is egy evőkanálnyit, reszelek bele fél vöröshagymát, adok hozzá sót, majd jól összekeverem, pogácsákat formázok belőle, és berakom a hűtőbe fél órára, órára, így kevésbé szokott szétesni a grilles sütésnél.
Még egyszer, ez nem "A" recept (nem mintha nagyon lenne, hagyma szükségessége pl megosztó kérdés:)), csak amit én szoktam. Egy biztos, család eddig még mindig jól fogadta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!