Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Be lehet sűríteni egy mártást...

Be lehet sűríteni egy mártást tejföllel, tejszínnel és tejjel is?

Figyelt kérdés
Például egy ragut? Nektek mitől függ, hogy melyiket használjátok?
2013. máj. 27. 23:50
 1/5 anonim ***** válasza:

Attól függ mi van otthon. a tejföltől kicsit savanykás lesz, a tejszíntől selymesebb.

előfordult már az is, hogy e kettő hiányában egy kis lisztet tejjel kevertem simára, tejföl sűrűségűre.

úgy is jó volt, csak mégis volt valami hiányérzetem, mert ugye hiányzott belőle a természetes tejzsír, ami ízvivő anyag, tehát jelentősen befolyásolj az étel ízét is.

2013. máj. 28. 06:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Ha nem bolti tejföl, akkor igen. A bolti tejföl összeáll az ételben, és nem lesz sima a mártás.
2013. máj. 28. 06:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

A bolti tejfölt előbb simára kell keverni, és hőkiegyenlítéssel hozzáadni az ételhez...A többmillió panellakó nem gondolom, hogy naponta házitejfölért szalad a szomszédba vagy akár egy piacra.

nekik be kell érni a boltival, azt is lehet jól felhasználni.

2013. máj. 28. 07:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Így van, ahogy a 3-as írja!

Sőt, ha a tejföl "osztályos" minőség, akkor is először tejjel símára keverjük, és aztán megy bele a liszt.

Van aki biztosra megy, és teaszűrőn keresztül ereszti az ételbe, akkor nem fog csomós lenni az étel.

2013. máj. 28. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:

Habarásnál a hőkiegyenlítés a kulcspont, ha az elmarad akkor azért lesz csomós illetve mákos az étel mert az zsírcseppekké áll össze.

tehát simára keverjük a liszttel a tejfölt egy edényben kézi habverővel, majd fokozatosan adagolva hozzá a meleg ételt,felmelegítve ezzel.

Majd szűrőn át lassú sugárban,közben az ételt habverővel kevergetve, adagoljuk hozzá.

Ezt így tanítják a vendéglátóipari iskolában :)

Tejjel szerintem csak higítani lehet az ételt pl: gombalevest ha sűrű lenne a habarás után.

2014. jan. 25. 01:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!