Be lehet sűríteni egy mártást tejföllel, tejszínnel és tejjel is?
Attól függ mi van otthon. a tejföltől kicsit savanykás lesz, a tejszíntől selymesebb.
előfordult már az is, hogy e kettő hiányában egy kis lisztet tejjel kevertem simára, tejföl sűrűségűre.
úgy is jó volt, csak mégis volt valami hiányérzetem, mert ugye hiányzott belőle a természetes tejzsír, ami ízvivő anyag, tehát jelentősen befolyásolj az étel ízét is.
A bolti tejfölt előbb simára kell keverni, és hőkiegyenlítéssel hozzáadni az ételhez...A többmillió panellakó nem gondolom, hogy naponta házitejfölért szalad a szomszédba vagy akár egy piacra.
nekik be kell érni a boltival, azt is lehet jól felhasználni.
Így van, ahogy a 3-as írja!
Sőt, ha a tejföl "osztályos" minőség, akkor is először tejjel símára keverjük, és aztán megy bele a liszt.
Van aki biztosra megy, és teaszűrőn keresztül ereszti az ételbe, akkor nem fog csomós lenni az étel.
Habarásnál a hőkiegyenlítés a kulcspont, ha az elmarad akkor azért lesz csomós illetve mákos az étel mert az zsírcseppekké áll össze.
tehát simára keverjük a liszttel a tejfölt egy edényben kézi habverővel, majd fokozatosan adagolva hozzá a meleg ételt,felmelegítve ezzel.
Majd szűrőn át lassú sugárban,közben az ételt habverővel kevergetve, adagoljuk hozzá.
Ezt így tanítják a vendéglátóipari iskolában :)
Tejjel szerintem csak higítani lehet az ételt pl: gombalevest ha sűrű lenne a habarás után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!