Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Krumplisalátába mennyi majonéz...

Krumplisalátába mennyi majonéz kell?

Figyelt kérdés
Tejfölös krumplisalátára gondoltam. Tényleg egy egész flakon majonéz?? És mennyi mustár? Úgy aránylag. Fontos lenne! Előre is köszi!
2013. máj. 25. 17:19
 1/3 anonim ***** válasza:
Miután le se írtad mekkora adag krumplit főzöl hozzá, senki se fogja megmondani.
2013. máj. 25. 17:31
 2/3 anonim ***** válasza:
2013. máj. 25. 17:33
 3/3 anonim ***** válasza:

Én egy 70-80 deka krumplihoz szoktam kikeverni fél flakon majonézt(450-es) és egy fél pohár (450-es) tejfölt kikeverni. bele citromlé,2-3 ek. mustár, kb 2 teáskanál porcukor, pici só, bors.

persze állandóan kóstolgatni kell, hogy mennyire édes-savanyú.

mondjuk én előző nap megfőzöm a krumplit, és ecetes-cukros lilahagymás lében csücsül, majd leszűrve kerül a pikáns majonézes-tejfölös mártásba.

ha gyorsítom, akkor is legalább 1-2 órát áll ebben a lében, mert a krumplinak egészen más íze van a felszívott létől, mintha csak simán megfőzve keverjük össze a mártással.

2013. máj. 25. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!