Miért kell a tojássárgájához előbb adni az olajat és mustárt és csak utána a tejfölt, sót, cukrot?
Majonézböl vizsgáztok ???
Mert egyébként az olaj kicsapodna . másik,hogy igy kapjuk meg a majonnéz sürüsségét . 1 tojássárgája kb 1dl olajat vesz fel...
Én erre gondolok ,de várd meg a többi választ azér mert lehet ,hogy valakinek okosabb jut eszébe..
Mert a többi adalék, pl mustár, tejföl savassága megtörné a tojás és az olaj homogén állagának elérését. ha már az olaj és a tojás, vagyis a majonéz szépen simára sikerült, akkor lehet ízesíteni, de ugyanúgy apránként, mint, ahogy az olajat a tojáshoz.
lehet hogy ez ne szakszerű válasz, de lényeg kb így van.:)
A tojás sárgája emulgeátor, ezért az olajjal emulziót képez. (Gondolom, az emulzió fogalmát ismered, ha netán nem, akkor keress utána a neten.)
A többi hozzávalónak nincs ilyen tulajdonsága.
Köszönöm a válaszokat, így már értem.
1. válaszolónak mondanám: igen, majonézből.... meg hajmosásból.... hogy mi értelme azt nem tudom, de ez van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!