Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért kell a tojássárgájához...

F.Zsolt. kérdése:

Miért kell a tojássárgájához előbb adni az olajat és mustárt és csak utána a tejfölt, sót, cukrot?

Figyelt kérdés
Kémia vizsgámhoz kéne, előre is köszönöm a válaszokat.

2013. jan. 9. 16:24
 1/5 anonim ***** válasza:

Majonézböl vizsgáztok ???


Mert egyébként az olaj kicsapodna . másik,hogy igy kapjuk meg a majonnéz sürüsségét . 1 tojássárgája kb 1dl olajat vesz fel...

Én erre gondolok ,de várd meg a többi választ azér mert lehet ,hogy valakinek okosabb jut eszébe..

2013. jan. 9. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Mert a többi adalék, pl mustár, tejföl savassága megtörné a tojás és az olaj homogén állagának elérését. ha már az olaj és a tojás, vagyis a majonéz szépen simára sikerült, akkor lehet ízesíteni, de ugyanúgy apránként, mint, ahogy az olajat a tojáshoz.

lehet hogy ez ne szakszerű válasz, de lényeg kb így van.:)

2013. jan. 9. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

A tojás sárgája emulgeátor, ezért az olajjal emulziót képez. (Gondolom, az emulzió fogalmát ismered, ha netán nem, akkor keress utána a neten.)

A többi hozzávalónak nincs ilyen tulajdonsága.

2013. jan. 9. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, így már értem.

1. válaszolónak mondanám: igen, majonézből.... meg hajmosásból.... hogy mi értelme azt nem tudom, de ez van :)

2013. jan. 9. 20:21
 5/5 anonim ***** válasza:
Valószinüleg "alkalmazott tudomány" a célja.
2013. jan. 9. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!