Ki ismeri a lusta asszony tésztája receptjét?
Figyelt kérdés
Nagyon régen kaptam egy kolléganőmtől. Arra emlékszem, hogy nem kellett keverni, csak a tepsibe szórni az alapanyagokat. Az arányokat már nem tudom. Kellett hozzá liszt, túró, mazsola, cukor, a tejet a legvégén öntöttem rá. Arra sem emlékszem, hogy sütőpor volt-e benne. A végén egy nagyon könnyű, lyukacsos, magas süti lett.2009. okt. 2. 16:39
2/5 A kérdező kommentje:
Már többször kerestem, több receptes oldalon, fórumokon, kaptam is ötleteket, de egyik sem az volt.
2009. okt. 2. 17:22
3/5 anonim válasza:
Olasz rétes (szokták lusta asszony rétesének is nevezni)
30 dkg rétesliszt
20 dkg cukor
1 cs sütőpor
1 cs vaniliás cukor
Ezeket összekeverni, és a felét zsírozott tepsibe szórni (csak úgy beleszórni)
50 dkg túrót rámorzsolni, majd gyümölccsel megszórni (szerintem meggyel a legjobb, de bármilyen gyümölcs jó)
majd a lisztes keverék másik felét rászórni
4 tojás
0,5 l tej
2 ek gríz
ezeket jó mindjárt az elején összekeverni, hogy gríz kicsit dagadjon
ezt a keveréket ráönteni a tepsiben levő dolgokra, 10 dkg margarint rákockázni még a tetejére 10 percig állni hagyni és kisütni
Nagyon finom, és tényleg nem kell hozzá nagy tudomány :-)
ez a régi gáztepsihez való adag!
a kb 20x30-as tepsihez a fele kell
a túróból pedig lehet több is, akkor még finomabb :-)
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, banánnal csináltam meg, ezt kerestem. KÖSZÖNÖM !!!!
2009. okt. 10. 16:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!