Kukoricalisztbol vagy kukoricadarabol keszul a finomabb gorhony?
A o betuk folott ket pont van a gorhony szoban - mifelenk igy hivjak; esetleg mas neven is ismert?
nagyanyaink receptjerol van szo.
Én Gyöngyös mellett élek és itt is görhének hívják. Egyébként itt kukoricadarából készítik. Nekem nagyim sokszor csinált tejes puliszkát. Hasonló a görhéhez egyébként. Most megkívántam, majd holnap csinálok. :) Az itteni recept között annyi a különbség, hogy mi meleg édes tejjel esszük.
En arra gondolok amit tepsibe ontenek ki es sutnek meg, egyujjnyi vekonysagu, ugy lehet szeletelni mint a lepenyt, nem tudok rola, hogy turo is lett volna benne. Utoljara gyerekkoromban ettem, most hiaba kiserletezem, nem tudom eltalalni azt az izt. Arra mar rajottem, hogy valoszinuleg kukoricalisztet kell hasznalni es nem darat. Egyebkent Pozsony kozeleben lakom.
Koszonom a linket, talaltam nehany nagyszeru receptet, kifogom probalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!