Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kukoricalisztbol vagy kukorica...

Kukoricalisztbol vagy kukoricadarabol keszul a finomabb gorhony?

Figyelt kérdés

A o betuk folott ket pont van a gorhony szoban - mifelenk igy hivjak; esetleg mas neven is ismert?

nagyanyaink receptjerol van szo.



2013. máj. 16. 18:19
 1/3 anonim ***** válasza:
Felénk (jászság) görhének hívják.Évek óta nem ettem,a receptet sem tudom,de az tuti,hogy kukoricalisztből készül.Sőt,aki nálunk a családban ezt készítette,ők akkor frissen darálták le a saját termesztétű kukoricát.Olyat sem fogok többet enni!
2013. máj. 16. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:

Én Gyöngyös mellett élek és itt is görhének hívják. Egyébként itt kukoricadarából készítik. Nekem nagyim sokszor csinált tejes puliszkát. Hasonló a görhéhez egyébként. Most megkívántam, majd holnap csinálok. :) Az itteni recept között annyi a különbség, hogy mi meleg édes tejjel esszük.


[link]

2013. máj. 17. 00:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:

En arra gondolok amit tepsibe ontenek ki es sutnek meg, egyujjnyi vekonysagu, ugy lehet szeletelni mint a lepenyt, nem tudok rola, hogy turo is lett volna benne. Utoljara gyerekkoromban ettem, most hiaba kiserletezem, nem tudom eltalalni azt az izt. Arra mar rajottem, hogy valoszinuleg kukoricalisztet kell hasznalni es nem darat. Egyebkent Pozsony kozeleben lakom.

Koszonom a linket, talaltam nehany nagyszeru receptet, kifogom probalni.

2013. máj. 17. 16:42

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!