Mi a baja a palacsintámnak? Mért jukasodik ki mikor elkezdem sütni?
1, LYukas
2, Nem túl forró a serpenyő, amiben sütöd? Próbáld kisebb lángon, nem annyira meleg serpenyőben. A tésztát jól keverted? Arányok megfelelőek?
Nekem ilyen akkor fordult elö, ha ásványvizzel kevertem ki és nem hagytam legalább fél órát állni a nyers tésztát.
A másik ok az volt, ha a sütöben túl sok zsiradék maradt, csak éppen hogy ne legyen "meztelen" az alja - én egy kenöecsettel szoktam beolajozni.
LYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLY
LYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLY
LYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLY
LYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLY
LYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLY
LYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLY
LYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLY
LYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLY
LYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLY
LYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLY
LYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLY
szerintem azért, lyukas mert hígra készíted a tésztát. Egy picit hagyd sűrűbbre. Ezt tényleg érezni kell.
Esetleg egyszer kérj meg valakit, hogy mutassa meg milyen sűrű kell legyen, utána már mindig tudni fogod.
Mi speciel nem is szeretjük azt a nagyon-nagyon vékony palacsintát. Nekem jobban ízlik ha érzem a tészta ízét is.
ja... és cukrot soha nem teszek a tésztába, viszont egy pici olajat igen, és akkor nem kell állandóan kenegetni a palacsintasütőt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!