Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a baja a palacsintámnak?...

Mi a baja a palacsintámnak? Mért jukasodik ki mikor elkezdem sütni?

Figyelt kérdés
sütés közben elkezd holyagosodni és sok kis lyuk lesz rajta.
2009. okt. 1. 11:10
 1/6 anonim ***** válasza:

1, LYukas

2, Nem túl forró a serpenyő, amiben sütöd? Próbáld kisebb lángon, nem annyira meleg serpenyőben. A tésztát jól keverted? Arányok megfelelőek?

2009. okt. 1. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Ha nem így csinálod, próbáld ki így: 5-6 kanál liszthez /attól függ, hány palacsintát akarsz; ez kb. 10-12 db-hoz elegendő/ tegyél annyi vizet, hogy sűrű masszát kapj. Tegyél bele egy tojást, egy ici-pici sót és izlés szerint cukrot, vagy vaniliás cukrot. Újra keverd össze a sűrű masszát. Ha csomómentes, elkezdheted higítani, most már szódavízzel, vagy buborékos ásványvízzel. Az állaga legyen folyós, de hogy mennyire, azt érezni kell. Egyet próbálj kisütni forró kevés olajban. Ha vastag lesz, kicsit még higíthatod. A tésztát mindig a palacsinta sütő közepébe öntsd, innen terítsd szét, körbe-körbe. Az így készített palacsinta finom és könnyű lesz, apró kis lyukacskákkal esetleg.
2009. okt. 1. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem ilyen akkor fordult elö, ha ásványvizzel kevertem ki és nem hagytam legalább fél órát állni a nyers tésztát.

A másik ok az volt, ha a sütöben túl sok zsiradék maradt, csak éppen hogy ne legyen "meztelen" az alja - én egy kenöecsettel szoktam beolajozni.

2009. okt. 1. 11:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
6%

LYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLY

LYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLY

LYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLY

LYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLY

LYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLY

LYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLY

LYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLY

LYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLY

LYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLY

LYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLY

LYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLYLY

2009. okt. 1. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 igabcsy ***** válasza:

szerintem azért, lyukas mert hígra készíted a tésztát. Egy picit hagyd sűrűbbre. Ezt tényleg érezni kell.

Esetleg egyszer kérj meg valakit, hogy mutassa meg milyen sűrű kell legyen, utána már mindig tudni fogod.


Mi speciel nem is szeretjük azt a nagyon-nagyon vékony palacsintát. Nekem jobban ízlik ha érzem a tészta ízét is.

ja... és cukrot soha nem teszek a tésztába, viszont egy pici olajat igen, és akkor nem kell állandóan kenegetni a palacsintasütőt.

2009. okt. 1. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Túl sok ásványvizet teszel bele
2009. okt. 3. 14:37
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!