Hogyan kell rizst párolni?
Én így csinálom:Megmosom bő vízben a rizst 3-4x.Jól lecsepegtetem(ha szűrőbe teszed könnyebb).
Ha lecsepegett olajat teszek egy lábasba,beleteszem a rizst,megpirítom kicsit(nem addig,hogy elszíneződjön,csak pár percig).Felengedem 2x annyi forró vízzel mint amilyen mennyiségű a rizs volt.Pl:1 csésze rizshez,2 csésze víz.
Fedő alatt takarék lángon párolom.Kb:20 percig főzöm,akkor megkeverem,és pár perc múlva lekapcsolom.Rajta hagyom a fedőt,és hagyom még 15-20 percet párolódni.
Sok sikert,majd írd meg hogy sikerült.
Bocs,azt nem írtam,hogy ami előtt felengedem vízzel,előtte teszek bele delikátot sót.
Ha petrezselymesen szereted azt is apríthatsz bele.
Ha szereted a metélő hagymát,azzal is nagyon finom.Ezt tálaláskor teszem rá.
Jó étvágyat,1 voltam.
Én is úgy tudom, hogy amikor fő, akkor már tilos kevergetni.
Én így csinálom, és szerintem ez a legegyszerűbb:
1 bögre rizshez, másfél bögre vizet számolok.
1. felteszem a vizet melegedni
2. bekapcsolom a sütőt 180 fokra
3. egy kevés olajon kis lángon, állandóan kevergetve üvegesre melegítem a rizst(vigyázva, hogy ne barnuljon meg, csak felforrósodjon és áttetsző színű legyen.
4. Ha felforrt a víz, ráöntöm a rizsre, teszek bele 2 mokkás kanál vegetát, itt egyszer megkeverem.
5. azonnal lefedem, és beteszem a sütőbe.
6. pontosan 20 perc múlva kiveszem, átöntöm egy tálalóedénybe, és kész.
ennyi.... és annyi felé gurul, ahány szem van benne. Még soha nem tört össze, nem ragadt, nem lett csirizes, hanem tökéletes.
Így van a rizst nem szabad kevergetni főzés közben!
"még sosem tört össze" = össze tört az és mázgás is lett ,csak te valószínűleg nem tudod milyennek kell lennie a párolt rizsnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!