Hogyan adjam 6 hós fiamnak a rizst, kukoricát, búzát, zabot? Mindegyiket meg kell párolni? Pl:kukorica? Konzervest? És a rizst? Össze kell törni? És kukoricapehely? Hol kell venni? Direkt babáknak Való?
Búzát, búza lisztet, árpát és egyéb gulétnest sehogy. Azt csak 8-9 hónaposan szabad.
Egyébként először érdemes a gyümölcsöket nyersen reszelve, elvét kóstoltatni ugyanígy a zöldséggel is .Aztán lehet párolni, sütni főzni.
Innen szedtem hogy mit ehet.
Tök hülye vagyok ehhez a hozzátápláláshoz.....
És a sütőtőkőt hogy kell megcsinálni?
Kukoricát ne adj még neki,esetleg üveges bébiételt mert az máshogy készül.Mióta táplálod mellé?
A főzelékek sürítéséhez adhatsz krumplit,tésztát,rizst.Jó meg kell főzni őket,és turmixolni a megfőtt zöldségekkel húsokkal,májjal,gyümölccsel,amit éppen főzöl neki.
Én a sütőtököt így csinálom:Meghámozom a tököt,kiveszem a magot,és felaprítom.Meghámozom a krumplit,megmosom és azt is felaprítom.Ezeket egyszerre teszem fel főni,mert kb egyszerre főnek meg.Főzőlével turmixolom.
Húsosan először a felkockázott húst teszem fel,ha majdnem megfőtt hozzáadom a krumplit és a sütőtököt,összefőzöm őket,majd turmixolom.
Fontos lenne tudni,hogy mikor kezdted a hozzátáplálást.
Egy 6 hónapos babának elegendő a krumpli,répa megfőzheted vízben de párolhatod is. Pürésíteni kell nekik mindent.
Hígíthatod a főzőlével vagy tápszerrel ,anyatejjel.
A sütőtök is nagyon jó.Én sütőbe megsütöm egy kis krumpli bele.Szoktam venni sütőtök levet azzal hígítom kb mézállagúra. Mehet még a paradicsom, cékla. Csak szép lassan mindent. Én paradicsomlevet használok nagyon jó krumplival. Azt hiszem a kecskemétiset (bébiételeknél van)
Az új dolgokból pár kanállal délelőtt aztán fokozatosan növelve az adagokat.
A gyümiből jó az alma,meggy ,barack.
A rizst én barnarizst veszek ,de csak 7 hónaposan evett először. Vízbe megfőzöm úgy mint amikor tejberizst készítek és összeturmixolom. Lehet tápszerrel, vagy gyümölccsel keverni,de répával is finom.
A kukoricával,borsóval és amiket felsoroltál én még várnék. Egyébkként ezeket megfőzöm puhára ,turmixolom és átpaszírozom.
Utolsónak megsúgom,hogy a rizs az elsők között van amit a baba ehet.A tápszerek nagyrészének az alapja is rizs.
És 6 hósan ehet már elég sokmindent,sokféle zöldséget,krumplit,tésztát,húst,májat...stb...A lényeg a fokozatos hozzászoktatás mindenhez.Nekem a legnagyobb 15 éves, a legkisebb 8 hós,és nem értek egyet ezekkel a mai túlzásokkal.De szerencsére mind 3 egészséges,és nem allergiásak semmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!