Szülinapra sütnék vmit (nem tortát). Valami tuti befutó recept?
Ugyan nem kell sütni, de isteni finom! Nálunk mindig siker a vendégségek alkalmával és gyors:
Hideg kutya
Hozzávalók:
1 csomag ostya tortalap
# 25 dkg sütőmargarin
# 2 db egész tojás
# 25 dkg kristálycukor
# 2 dkg kakaó
# 1 csomag csokoládés pudingpor (főzni való)
# kevés rum
# 2 marék mazsola
# kókuszreszelék
Elkészítés: Egy kb. 2 literes lábasba tesszük a margarint, a tojásokat, a cukrot, a kakaót és a pudingport. Jól összekeverjük, takaréklángon melegítjük. Felfőzzük, levesszük a tűzről. Beletördeljük a tortalapokat. Hozzákeverjük a mazsolát és a rumot. Folpackkal kibélelünk egy őzgerincformát, beleöntjük a masszát. Teljesen hagyjuk kihűlni, majd fagyasztóba tesszük. Másnap kiborítjuk, leszedjük a fóliát. Felszeleteljük kb. 1 cm-es darabokra, beleforgatjuk a kókuszreszelékbe. Frissen fogyasztjuk, a maradékot hűtőszekrényben tároljuk.
Fagyasztóban sokáig eláll, érdemes nagyobb adagot készíteni, így ha hirtelen vendégek jönnek, gyorsan van süteményünk.
Bounty szelet
Tészta:
15 dkg porcukor
25 dkg liszt
1 tojás
12.5 dkg margarin
1 cs. sütőpor
1 ek. kakaó
Kókuszos töltelék:
6 tojásfehérje kemény habja
25 dkg porcukor
25 dkg kókuszreszelék
Sárga krém:
6 tojássárgája
3 ek. liszt
3 dl tej
12.5 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 db étcsokis tortabevonó
Elkészítés:
A sütőporos, szitált lisztet összemorzsoljuk a margarinnal,hozzáadjuk a cukrot, kakaót, tojásokat, s összegyúrjuk.
2 lapra nyújtjuk.
Az egyiket kikent, lisztezett közepes tepsibe fektetjük.
A kókuszos töltelék hozzávalóit összekeverjük úgy, hogy ne törjük össze a habot, ráöntjük a tésztára.
Erre jön a tészta másik fele, és előmelegített sütőben kisütjük.
A kihűlt tésztára jön a sárga krém:
Ehhez a tejet felforraljuk, felöntjük vele a liszttel, cukorral elkevert tojássárgáját, s sűrűre főzzük.
Ha kihűlt, elegyítjük a habosra kavart Rámával.
Tetejét tortabevonóval leöntjük.
Csokis falatok
Hozzávalók : 27.5 dkg liszt, 17.5 dkg vaj, 17.5 dkg kristálycukor, 12 dkg barnacukor, 2 cs. vaníliás cukor, 2 tojás, 18 dkg étcsoki felaprítva, 12 dkg dió vagy mogyoró, 5 dkg élesztő, csipetnyi só
Elkészítés : A vajat habverővel simára keverjük és lassanként hozzáadjuk a kétféle cukrot, a vaníliás cukrot, egyesével a tojásokat, majd a lisztet, a morzsolt élesztőt és egy pici sót. Ehhez a masszához adjuk a durvára darált diót , majd a csokidarabokat.
10 percet pihentetjük és sütőpapíros tepsire habzsákból kis halmokat nyomunk vagy evőkanállal golyókat szaggatunk belőle. 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.
Szerintem bármelyik boltban kapható. Tescoban, Auchanban tuti. Sok sikert hozzá!
Első voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!