Első szülinapra valami tuti torta recept?
Szia, már én is ezen töröm a fejem:) bár nekünk még 2 hónap az első szülinap...Még nem eszik mindent épp ezért ha most kellene készítenem én egy barackos-túrós joghurt tortát készítenék: hozzávalók: 0,5kg tehéntúró, 0,5l natúr joghurt 1cs.fagyasztott, felezett barack (azt hiszem ez is 0,5 kg Tesco-ban szoktam venni)1 cs. zselatin ( helyett agar-agar a bioboltból!) cukor ízlés szerint és babapiskóta.
A joghurtot, túrót, felengedett barackot, cukrot összekevered közben pici vízben felolvasztod a zselatint vagy agar-agart és kézmelegre hűtöd. Valamilyen formát előkészítesz ( pl. tupper desszertesgyűrű, vagy egy kuglóf, őzgerinc stb...utóbbiakat ki kell bélelni folpakkal) Majd keverd össze a masszát a zselatinnal és a formába rétegezd a babapiskótával. Már délután ehető ha reggel elkészíted! Elég sok lesz kb. 2 őzgerinc vagy még több...így lehet, hogy az adag fele is elég. A gyümit meg variálhatod kedved szerint:)
Tudom nem csokitorta de ezt még az 1 évnél fiatalabbak is ehetik:)
Remélem tudtam ötletet adni én ilyet fogok készíteni az 1. szülinapra.
Köszi a segitséget. Túrótortán gondolkodtam én is, tetszik amit irtál. Az én kislányom 14lesz 1 éves.
mégegyszer köszi!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!