2 éves szülinapra, fekete erdő torta receptet (20 főre ) ötleteket kérek. Van az a recept, hogy meggy levet össze kell főzni a pudingot?
Fekete-erdő torta
Tészta:
Hozzávalók: 8 tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
8 tojás sárgáját kikeverjük 8 evőkanál cukorral. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadunk 8 kanál lisztet, 1 csomag sütőport és 2 kanál kakaót. Majd összekeverjük a sárgájával, és kivajazott, kilisztezett tortaformában megsütjük.
Ha kész van, akkor a tésztát kettévágjuk.
Töltelék:
Hozzávalók: 1 üveg meggybefőtt
1 csomag vaníliáspuding
1 Hulalá – habtejszín (500 ml) (Tesco)
1 evőkanál kakaó
1 evőkanál porcukor
Töltelék 1: A meggybefőttet leszűrjük. 2 és fél dl meggylevet (ha nem elég, adj hozzá vizet) egy vaníliáspudinggal simára keverjük, majd sűrűsödésig főzzük. Gyorsan kemény lesz. Ebbe belekeverjük a meggyet, majd hagyjuk kihűlni.
Töltelék 2: A Hulalát felrázzuk, kiöntjük egy nagy tálba, felverjük géppel keményre. Lassan kell kezdeni. Kicsit több mint a felét kivesszük belőle, teszünk hozzá egy nagy kanál kakaót, egy kanál porcukrot és egy kanál vizet. (Ezeket – kakaó, porcukor, víz – összekeverjük, és úgy adjuk hozzá.)
Az első lapot megöntözhetjük vmilyen tömény itallal, vagy rumaromás meggyszörppel. Rárakjuk a meggyes pudingot, majd a kakaós keveréket. Rátesszük a másik lapot, majd a maradék fehér habbal bevonjuk az oldalát és a tetejét. Díszítés: reszelt csoki, tortadara, habrózsák, stb.
(első vagyok)
Teljesen bevált, sokszor kipróbált recept. Nagyon gyorsan kész. Fontos a Hulala tejszín (amúgy azt hiszem nem is tejszín, hanem növényi alapanyagból van), egyszer nem kaptam, amit vettem helyette, azt nem tudtam felverni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!