Mit főzzek ma, ha semmi ötletem sincs?
A férjem üzeni:
kivajazott tepsiben elterítené a kifőtt tésztát, rá vagy a darálthúst, vagy a mellet, erre pedig egy tejszínes öntetet terítene, amibe keverne tojást és zöldbabot, vagy kukoricát.
Én ötletem:
Tárkonyosat készítenék belőle. A csíkokra mellet megpirítom, ízesítem ételízesítővel/sóval, borssal, tárkonnyal, mikor kész, öntök rá tejszínt, összefőzöm. Tésztával vagy rizzsel lehet tálalni.
Úgy tudom a rakott zöldbabhoz is csak darálthús és zöldbab kell.
Darálthúsból és tejszínből készítenék egy finom szószt a tésztához.
Én ma vadast készítek főtt tésztával
Valamelyik (csirke-pulyka) husiból megcsinálhatod, ahogy nézem répát-gyökeret kell venned. Persze meglehet, hogy azt sem!
1. Pulyka-, vagy csirkemellet kicsit kiklopfolod, lerakod egy tepsi aljába, a darált húst összekevered tojással, fűszerekkel (bors, paprika, szerecsendió, zsemle) rárakod a húsra. A tetejére pedig egy tejfölt kikeversz reszelt füstölt sajttal és betolod a sütőbe. Jó kiadós, holnap sem kell főznöd.
2. Rántott csirke, pulyka, csirkecomb krumplipürével.
3. Zöldbabfőzelék fasírttal.
4. Csirkepörkölt, vagy tejfölös csirke tésztával.
5. Ha van fokhagymád is, akkor brassói aprópecsenye.
zöldbabfőzelék sült csirkemellel
tejszínes-kukoricás csirkemell tésztával
pulykaragu tejszínnel
husos rakotttészta
rakottzöldbab
sült csirkecomb párolt zöldbab
rántotta
pulykaraguleves
palócleves
fasírt, stefánia vagdalt zöldbabfőzelékkel
A legegyszerűbb ha veszel egy bolognai/milánói szószt, azt ráborítód a kevés zsíron lepirított darált húsra, hozzá meg ott a tészta. Ez a legegyszerűbb.
Plusz zöldbab leves, bár az nem illik hozzá.
De ha felkockázod a csirkemellet akkor abból csinálhatsz egy húslevest, de ha még egyszerűbbet akarsz akkor ott a vegeta leves tésztával:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!