Receptek, csirkemell és rizzsel (esetleg tésztával)?
A rántott hús rizselt már unom és nem kivánom,
tudnátok valami jó receptet mondani? ami persze nem túl bonyulult
Csirkemellett felkockázod, és ezt egy lecsós alapon megpiritod(hagyma, paprika, paradicsom). A rizst megfőzöd és amikor kész a mártásos hús akkor összekevred és még kis lángos kb 20 percig csinálod, olyan lesz, mint a rizseshús.
csirkemellett ledarálod, egy tojással, előre főzött rizzsel és fűszerekkel masszát csinálsz belőle, majd ezt cukkinibe/krumpliba/paradicsomba töltöd, és sütőben megsütöd kb 40 perc alatt. Amikor már majdnem kész reszelt sajttal megszórod és még 10 percig sütöd a sajt pirulásásig.
Fokhagymás tejbe áztasd a csirkemellett egy éjszakán át, majd egy teflonba dinsztlej hagymát, a húst vedd ki és tedd a serpenyőbe. Kend meg mustárral, szórd meg magvakkal és süsd meg mindkét felét. Ehhez párolsz rizst(mehet bele pl mexikói keverék) és így megtudod enni.
csirkemellett felcsíkozod, egy serpenyőbe teszel kis oljaat bele zöldségeket ráteszed a husit és majorannával, borssal ízesíted. Ehhez tudsz csinálni rizsgombócot fűszerekkel, és hozzá sajtmártás nagyon illik.
Pardaicsommártással tudod enni, ha rizst, darált húst, egy tojást és fűszert összekeversz masszává, olyan mint a paradicsomos húsgombóc csak krumpli nélkül. De ha szeretd csinálhatsz hozzá főtt krumplit is.
tészta saláta.
A csirkemellet fel kockázod serpenyöben megsütöd . vegyes zöldségeket ,nyersen vagy főzve : A tetszöleges formájú tésztát kifőzöd . Mindent össze keversz és joghortus petrezselymes fokhagymás öntettel meglocsolod..
Én szeretem : ha nyersen van benne a zölsdég ilyenkor : Különböző szinű kaliforniai paprikát ,retket ,sárgarépát ,káposzta csikokat ,teszek bele : de bármit bele tehetsz amit szeretsz .
Ha főzöm hozzá a zöldséget akkor valamilyen vegyes fagyasztott zöldség mixet veszek .
Fehérboros mazsolás csirkemell, párolt rizzsel.
A csirkemellet felcsíkozod, kevés olajon/zsíron fehérre pirítod, aztán hozzáadod a fehérbort (nem kell sok csak egy löttynyi) és a fehérborban beáztatott mazsolát. Só, bors ízlés szerint, és ami fontos a curry (ettől lesz egy picit csípős) És a mell menyiségétől függően pár deci tejszín. Aztán addig főzni míg sűrűsödini kezd. A párolt rizs az meg párolt rizs:) Azt is fel lehet javítani borsóval, kukoricával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!