Készítettél már panír sajtot? H ízlett? A savóját h használtad el?
Figyelt kérdés
2013. máj. 5. 14:42
1/2 anonim válasza:
Zsendicét és ordát lehet még készíteni a savóból (a hőmérséklettől és a tej minőségétől függően változik a
mennyisége)
1. Melegítsd fel a savót kb. 80-90 C fokra.
2. Egy idő után a savó felszínén megjelenik a zsendice, amelyet szűrővel le tudsz
szedni.
3. Miután leszedted, citromsav hozzáadásával elvileg kiválik az orda.
A maradék savóból önthetsz a kenyértésztához, ha házilag sütöd, de több felhasználási módját nem ismerem. Illetve még házilag készített szappanhoz szokták keverni.
2/2 anonim válasza:
Ja, és a panír finom.. ízesíteni szoktam sóval és fokhagymával-kaporral, illetve petrezselyemmel-lilahagymával. Belekeverem a friss, langyos panírba és kihűtöm, utána rögtön ehető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!