Hogy hívják a megmaradt panírból készült pogácsát?
Anyukámmal gondolkoztunk ezen,azt mondta valami nagyon régi népi neve van.
Válaszokat előre is köszönöm :)
Morzsa fasirt - nálunk ..
gondolom rengeteg féle neve van .
:D
Egyébként érdekes, hogy sokan kisütik.
Én a megmaradt zsemlemorzsát levesszűrőn átszitálom, és a tiszta megy vissza a csavaros üvegbe. A megmaradt tojást akkor rögtön megsütöm, és ha nem is ebédre, de vacsira elfogy. A liszt pedig szintén visszamegy a többi közé.
Nem szoktam meggyúrni és kisütni a panír maradékot, márcsak azért sem, mert szeretem jó, bőséges anyagban forgatni a dolgokat, és bizony nagyon sok panírt kellene kisütögetnem, esetenként akár naponta.
Bocsi, ez nem kritika, csupán a saját szokásom megosztása másokkal.
Anyukám a megmaradt tojást még egy kis liszttel besűrítette, és a húsok után a forró zsírban három-négy
lepénykét is sütött belőle. mi gyerekek hústésztának hívtuk, és előbb kikaptuk a tálról, mint a rántotthúst.
régen volt már hasonló kérdés, és rengetegféleképpen hívják.
biztos most is sokan írnak majd.
Az én nagymamám is a tojást megszórta liszttel és azt sütötte ki. Ő Pampusnak, Pampuskának hívta.
Mi is néha néha kiszoktuk sütni.
Mostanában inkább csak a megmaradt tojást sütjük ki a végén.
A lisztet meg a zsemlemorzsát átszitáljuk és megy vissza a saját dobozába vagy üvegébe.
Ó köszönöm a válaszokat :)
Vakorcsra gondolt anyukám,de a többi választ is elolvastam,jó hogy megosztottátok a szokásaitok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!