Gyümölcscentrifuga után megmaradt gyümölcshúsból mit lehet készíteni?
Én a répás muffinhoz kb 40 deka répát reszelek, igaz nincs kifacsarva a leve, és sokkal olcsóbb. igaz több liszttel van.
ez nagyon fura recept, sok a tojás kevés a liszt.
azt nem vitatom, hogy finom lehet, de ezekhez a mennyiségekhez megírhatta volna a gyömölcshús mennyiséget is.
Szia!
Én is most kezdtem használni a gépet és 2 dolgot próbáltam ki.
1. Levet készítettem sárgarépából, retekből és meggyből. A "száraz anyagot" összekevertem tojással, amaant maggal, fűszereztem indiai keverékkel, tettem hozzá fokhagymát, ha lett ovlna otthon, gyömbért is. Állni hagytam, hogy az amarant megszívja magát, majd kis pogácsákat csináltam belőlük, és úgy sütöttem ki, mint a fasírtot.
2. Répa, retek, narancs, alma keverék, a "száraz anyagot" sütőzacskóba tettem, majd közé csirkemell filét, befűszerezve. Kifejezetten jó fogyókúrás étel, mert semmilyen zsíradék nincs benne, és együtt van a fehérje a zöldségekkel.
Csk kreatívan! :)
Én az alábbi recepteket találtam:
"Gyümölcshús süti
Hozzávalók: akinek van gyümölcsprése, mindig tegye el a fennmaradó rostokat, mert roppant kellemes kis süteményt varázsolhatunk belőle pillanatok alatt. Szóval: gyümölcshús, lehet banán, narancs, sárgarépa maradvány - ezek a kedvenceim 6 tojás 6 evőkanál cukor (ha lehet barna) 3 evőkanál graham liszt 3 evőkanál rétesliszt Esetleg: csokidarabok, aszalt gyümölcsök (papaya, szilva, sárgabarack, datolya,- bármi), fahéj, gyömbér, kevés kakaópor ízlés szerint 1 egész sütőpor
Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverem, a habot keményre verem, és szép lassan fakanállal összedolgozom az összes hozzávalót. A sütőport érdemes elkeverni előbb a lisztben, amit a fehérje előtt adok a masszához. Kb. 200 fokos sütőben addig sütöm, amíg a beleszúrt tűre nem ragad semmi. Megjegyzés: A család imádja, próbáljátok ki. A répa a legkirályabb benne. Meg ha mondjuk akad otthon egy kis vanília fagyi...
A répa „rost”-ból:
1. krémlevest –krumplival, karfiollal stb-,
2. szendvicskrémet: vajon/olívaolajon fokhagymát/vöröshagymát megdinsztelni, rá a répát, majd borral/sörrel felönteni, párolni, mehet bele még fokhagyma, vegeta, majd vajjal kikeverni (pirítóssal finom).
Vagy egy másik krém, de ehhez a rostot még egyenletesebb darabokra vagdosom: reszelt sajt, reszelt fokhagyma, és majonézzel összekeverni a répát – szoktam készíteni; vagy
3. cloeslaw-ba (káposztasaláta majonézes változata),ill
4. süteménybe is lehet tenni (én inkább az előzőeket szoktam és a narancsrostból lesz süti, pedig állítólag répával még finomabb). Tehát a narancsrostot „kevert”-tésztaalapba teszem: joghurt v kefír +liszt+ cukor+olaj sütőpor elegyébe teszem -elvileg kéne hozzá tojás, de egyszer kihagytam és úgy jobban szeretjük- és egy nagyobb tepsibe öntöm, megsütöm, hűtőben sokáig eláll, magában, csokival a tetején vagy sodókkal finom).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!