Amikor rántott hust csinálok soha nem sül meg a hus rendesen de muszájkivenem mert megég a panir külseje tiszta olajban is. Mit csináljak h megsüljön? és ne legyen kemény?
szia. nem tudom hogy csinàlod de ahogy kell sutni:
kloffold ki a hust ( ne nagyon vekonyra) tojàs-t felvered teszel bele sot borsot.bele màrtod a hust a tojàsba majd a zsemlemorzsaba. az olajat felforroditod,es abba rakod bele.aztan lejjebb veszed. lassan kell sutni,mert a kulseje megeg a belseje nyers marad. addig susd alacsony langon amig szep barna nem lesz. sok szerencset : )
es hasznaltba ne susd... es akkor tedd ra a citromot ha megsult.
Udv. 16L szakacs tanonc.
Midig minden féle húst amit rántani szeretnék elötte pár órával fokhagymás tejbe áztatok. Nem csak jó íze lesz a húsnak hanem puhit is rajta . Az olaj pedig forronak kell ,hogy legyen amikor a húst bele teszed . Használt olajat is használhatsz .
Citromos rántott húst még nem csinálta ebben nem tudok segiteni..
Az olajnak forrónak és annyinak kell lenni, hogy a hús úszhasson benne. Bors nem kell bele, sőt, elég ha csak a panír tojásába teszel sót.
De a citromot ne az olajba tedd rá, hanem csak a kisült húsra. Amikor kiveszed a húst, takard le a tálat egy fedővel, akkor a gőzben még tovább puhul., és a panír sem lesz olyan kemény.
A rendes panír legalábbis mifelénk -liszt-tojás-morzsa-. a húst forró zsírba /olajba kell tenni és pár percig hagyni egyik felét, hogy összekapja. aztán óvatosan megfordítom, - én lefedem -... a lángot mérsékelem. még legalább kétszer megfordítpm, mire újra magasabb hőn kellő színűre nem sütöm, természtesen már fedő nélkül.
sokan vitáztat már itt, hogy lefedve vagy nem, nekm évtizetek óta ez vált be, ahogy írtam. a hús omlós, a panír kellemesen puha, paplanos, nincs kiszáradva, mint a szahara.
két adag kisütése után leszűrüm a zsírt, és tiszta serpenyőben , frissel kiegészítve folytatom a sütést, ha olyan sokat kell kisütni.
előbbit kiegészítve. sózni a nyes húst szoktam, a tojásba már nem teszek, mert keményíti a panírt tapasztalatom szerint.
citromot a borjú bécsire szoktunk nyomni, úgy, hogy egy negyed citromgerezdet teszek mindenkinek, és saját maga csöpögtet rá ízlés szerint.
bors, megint csak opció, és spec a rántotthúst nem szoktam borsozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!