Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Amikor rántott hust csinálok...

Amikor rántott hust csinálok soha nem sül meg a hus rendesen de muszájkivenem mert megég a panir külseje tiszta olajban is. Mit csináljak h megsüljön? és ne legyen kemény?

Figyelt kérdés
ciromosat akarok csinálni citrom levet rákell csepegtetni de gondolom so meg bors is kell ?
2013. jan. 13. 16:02
 1/10 A kérdező kommentje:
ja és használt olajban is lehet sütni?
2013. jan. 13. 16:02
 2/10 anonim ***** válasza:

szia. nem tudom hogy csinàlod de ahogy kell sutni:

kloffold ki a hust ( ne nagyon vekonyra) tojàs-t felvered teszel bele sot borsot.bele màrtod a hust a tojàsba majd a zsemlemorzsaba. az olajat felforroditod,es abba rakod bele.aztan lejjebb veszed. lassan kell sutni,mert a kulseje megeg a belseje nyers marad. addig susd alacsony langon amig szep barna nem lesz. sok szerencset : )

es hasznaltba ne susd... es akkor tedd ra a citromot ha megsult.

Udv. 16L szakacs tanonc.

2013. jan. 13. 16:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

Midig minden féle húst amit rántani szeretnék elötte pár órával fokhagymás tejbe áztatok. Nem csak jó íze lesz a húsnak hanem puhit is rajta . Az olaj pedig forronak kell ,hogy legyen amikor a húst bele teszed . Használt olajat is használhatsz .

Citromos rántott húst még nem csinálta ebben nem tudok segiteni..

2013. jan. 13. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Közepes lángon süsd, fedő alatt, illetve ha nem égetted meg az olajad, leszűrve kb. 3-4x fel tudod használni. A citromos dologban nem tudok segíteni.
2013. jan. 13. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
34%

Az olajnak forrónak és annyinak kell lenni, hogy a hús úszhasson benne. Bors nem kell bele, sőt, elég ha csak a panír tojásába teszel sót.

De a citromot ne az olajba tedd rá, hanem csak a kisült húsra. Amikor kiveszed a húst, takard le a tálat egy fedővel, akkor a gőzben még tovább puhul., és a panír sem lesz olyan kemény.

2013. jan. 13. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

A rendes panír legalábbis mifelénk -liszt-tojás-morzsa-. a húst forró zsírba /olajba kell tenni és pár percig hagyni egyik felét, hogy összekapja. aztán óvatosan megfordítom, - én lefedem -... a lángot mérsékelem. még legalább kétszer megfordítpm, mire újra magasabb hőn kellő színűre nem sütöm, természtesen már fedő nélkül.

sokan vitáztat már itt, hogy lefedve vagy nem, nekm évtizetek óta ez vált be, ahogy írtam. a hús omlós, a panír kellemesen puha, paplanos, nincs kiszáradva, mint a szahara.

két adag kisütése után leszűrüm a zsírt, és tiszta serpenyőben , frissel kiegészítve folytatom a sütést, ha olyan sokat kell kisütni.

2013. jan. 13. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

előbbit kiegészítve. sózni a nyes húst szoktam, a tojásba már nem teszek, mert keményíti a panírt tapasztalatom szerint.

citromot a borjú bécsire szoktunk nyomni, úgy, hogy egy negyed citromgerezdet teszek mindenkinek, és saját maga csöpögtet rá ízlés szerint.

bors, megint csak opció, és spec a rántotthúst nem szoktam borsozni.

2013. jan. 13. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Ki kloffolod a húst, sózod, borsozod, ízlés szerint. Aztán liszt-tojás-zsemlemorzsába panírozod a szelet húst. Az olajnak bőnek és forrónak kell lennie. Egyszerre csak olyan 2-3-szeletet süss, hogy egymás mellett eltudjanak férni. Majd szépen lassú tűzön sütöd őket. Ha az egyik fele már megbarnult akkor megfordítod a másik felére, hogy az is szépen süljön, aztán ha mindkettő fele barna lett akkor lecsöpögteted róla a felesleges olajat és papírtörlőkendőre teszed, hogy a még rajta maradt olaj se legyen rajta. Már használt olajat is használhatsz hozzá. Ha sok hús szelet van akkor az egészet megsütheted ugyanabban az olajban. Nem kell lecserélni közben. A citromot meg mindenki a tányérján lévő rántott húsra nyomja rá, ízlés szerint.
2013. jan. 13. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Süsd lassabban.
2013. jan. 13. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 mustafa33 ***** válasza:
A tanonc kihagyta a lisztet. De a tutit a hatodik írta. kiklopfolni, megsózni, panír: liszt, sózott felvert tojás, morzsa (lehetőleg saját készítésű, szárított kifliből vagy zsemléből). Sütni úgy ahogy a hatodik leírta, többször fordítani. valaki a leragadt panírt szereti, valaki a hólyagosat, paplanosat. Valaki az elpuhultat, valaki a ropogóst. Ha leragadtat, akkor meg kel lapongatni panírozás után és teljesen szárazra törölt szeleteket panírozni. Ha paplanosat akkor nem nagyon lapongatni, esetleg három ujjal három helyen finoman megnyomni (csk pontokban, nem laposan), ha puhát akkor sütés után lefedett edénybe tenni, ha ropogósat akkor nem fedni le. De mindig tenni papírszalvétát az edény aljára. Én jobban szeretem disznózsírban sütni nem olajban. Újabban az orvosok is ezt ajánlják. A zsír jobban bírja a sütést, nem keletkeznek benne rákkeltő benzpirének mint az olajban, nem ég meg olyan hamar. A panír sem ég meg mint a kérdezőnek. Az íze is zamatosabb és többet lehet benne rántani, és egyenletesebben sül.
2013. jan. 14. 01:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!