Bográcsos gulyás készítése?
Figyelt kérdés
Gulyást kell főznöm 45 főre, és ebben kérnék segítséget, mert még sosem főztem ennyi emberre. Leginkább a hozzávalók mennyiségére és az elkészítésre vagyok kíváncsi. A legjobb az lenne, ha lépésenként és érthetően leírnátok mindent. Nagyon fontos! Köszönöm a segítséget!!2013. máj. 3. 18:03
1/3 doboszoli válasza:
Mennyiségek:(egyszeri etetésre, átlagos étkű felnőttek)
- 15 deka szín, vagy 25-30 deka csontos hús
-1 kiló zsír, vagy f. szalonna
-10 deka vegyes zöldség
-15 deka krumpli, vagy 5 deka szárazbab, vagy 2 főre 1 kis
babkonzerv
-kilónyi zöldpaprika, fél kg paradicsom (esetleg lecsó)
-kiló húsonként 20 deka hagyma, 5-6 deka őrölt paprika
-só, bors, kömény, fokhagyma
-cca. 4 dl víz személyenként, de ez erősen húsfüggő
Az elkészítéshez használd a keresőt, két oldalt ad ki, a magam részéről nem tudok újat mondani. Szépen ki van tárgyalva (gyakorló főzők által), a húsok fajtája, a módok.
Ha ezek után van konkrét kérdésed, megpróbálunk segíteni.
Sok sikert!
2/3 doboszoli válasza:
A mennyiségek "per főben" értendők, a zsiradék (szalonna) értelemszerűen a 45 fős összmennyiségre.
3/3 A kérdező kommentje:
KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT!
2013. máj. 3. 18:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!