Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen gyorsan, olcsón elkészí...

Milyen gyorsan, olcsón elkészíthető kaját lehet csinálni tojásból?

Figyelt kérdés
tojás rántottán meg ilyeneket kivéve.

2013. ápr. 27. 13:37
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%
Piskóta, tojás leves, nokedli, tojáskörözött, nudli,paraszt reggeli, lecsó, tojás pörkölt, tojásos nokedli
2013. ápr. 27. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
74%
savanyú-tojás
2013. ápr. 27. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
74%
Toltott tojas. Tojasos krumpli (rakottkrumpli csak tojasbol es krumplibol).
2013. ápr. 27. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:

a savanyú tojás, a töltött tojás és a tojás pörköltre kíváncsi vagyok.

ha tudjátok receptet elkülditek nekem?

köszönöm a gyors válaszokat

2013. ápr. 27. 13:59
 5/11 anonim ***** válasza:

Toltott tojas: kemenyre fozod a tojast. Megpucolod, kettevagod, kiszeded a sargajat. A sargajat osszetorod es elkevered szinte barmivel, ami van otthon: majkrem, vaj, tejfol, majonez, hagyma, zoldseg, stb. Teszel bele fuszert es visszatoltod a feherjebe.

Tojasporkolt: csinalsz egy porkoltalapot es osszefozod kockara vagott kemenytojassal.

2013. ápr. 27. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat
2013. ápr. 27. 14:10
 7/11 anonim ***** válasza:
Bundás kenyér, kaszinó tojás.
2013. ápr. 27. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Savanyú-tojás: Rántást készítek, felengedem vízzel és tejfölt teszek bele.Sózom, majorannát és babérlevelet teszek bele és forralom. Ebbe a masszába felezett főtt tojásokat teszek és még egy kicsit összeforralom.. Ízlés szerint savanyíthatod ecettel, vagy citromlével.
2013. ápr. 27. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Bár nem én ajánlottam a savanyú tojást, de leírom, hogy én hogyan készítem.

egy lábasban (én zsírt ) melegítünk, és 3-4 főzőkanál lisztet világosra pirítunk. lehúzzuk a tűzről és kevés pirospaprikát teszünk bele, hogy egy kis színe legyen. hidegvízzel felöntjük, és kis kézi habverővel simára keverjük. annyi vizet teszünk még hozzá, hogy mártásszerű legyen. lassan forraljuk. teszünk bele 2-3 babérlevelet, egészborsot, mustárt, pici cukrot, hogy kellemes édes-savanyú legyen.

amikor nagyon lassan fő, akkor óvatosan beleütjük az egész tojásokat.

fedő alatt pár percig hagyjuk, hogy a tojások megfőjenek. itt is érvényes, hogy ki hogy szereti, keményebben, vagy lágyabban a sárgáját. ha lágyabban, akkor előbb le is lehet venni mert a forró szószban még tovább fő.

óvatosan alá kell nyúlni a tojásoknak, hogy szépen külön maradjanak.

lehet, hogy sűrűsüdik közben, ezt egy kis vízzel korrigálhatjuk.

Aki szereti plusz tejfölt is tehet rá tálaláskor.

gyors, finom, egyszerű laktató étel.

2013. ápr. 27. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Egyszerre írtunk, remélem nem baj :)
2013. ápr. 27. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!