Milyen gyorsan, olcsón elkészíthető kaját lehet csinálni tojásból?
a savanyú tojás, a töltött tojás és a tojás pörköltre kíváncsi vagyok.
ha tudjátok receptet elkülditek nekem?
köszönöm a gyors válaszokat
Toltott tojas: kemenyre fozod a tojast. Megpucolod, kettevagod, kiszeded a sargajat. A sargajat osszetorod es elkevered szinte barmivel, ami van otthon: majkrem, vaj, tejfol, majonez, hagyma, zoldseg, stb. Teszel bele fuszert es visszatoltod a feherjebe.
Tojasporkolt: csinalsz egy porkoltalapot es osszefozod kockara vagott kemenytojassal.
Bár nem én ajánlottam a savanyú tojást, de leírom, hogy én hogyan készítem.
egy lábasban (én zsírt ) melegítünk, és 3-4 főzőkanál lisztet világosra pirítunk. lehúzzuk a tűzről és kevés pirospaprikát teszünk bele, hogy egy kis színe legyen. hidegvízzel felöntjük, és kis kézi habverővel simára keverjük. annyi vizet teszünk még hozzá, hogy mártásszerű legyen. lassan forraljuk. teszünk bele 2-3 babérlevelet, egészborsot, mustárt, pici cukrot, hogy kellemes édes-savanyú legyen.
amikor nagyon lassan fő, akkor óvatosan beleütjük az egész tojásokat.
fedő alatt pár percig hagyjuk, hogy a tojások megfőjenek. itt is érvényes, hogy ki hogy szereti, keményebben, vagy lágyabban a sárgáját. ha lágyabban, akkor előbb le is lehet venni mert a forró szószban még tovább fő.
óvatosan alá kell nyúlni a tojásoknak, hogy szépen külön maradjanak.
lehet, hogy sűrűsüdik közben, ezt egy kis vízzel korrigálhatjuk.
Aki szereti plusz tejfölt is tehet rá tálaláskor.
gyors, finom, egyszerű laktató étel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!