Mit főzzek krumpliból?
adja magát egy isteni tepsiskrumpli.én héjában meg szoktam főzni, majd zsírozott tepsibe teríteni egy sort, erre rá a meglévő dolgokból, adott esetben szalonnából, hagymából egy sort, majd megint krumpli. persze közben sózni, tejfölöllel locsolni, fűszerezni ízlés szerint.
a végén sűrű palacsintatésztával szoktam leönteni, arra pedig, ha van reszelt sajtot szórok.
szép pirosra sütöm.
kockákra vágva kis savanyúsággal vagy kecsappal tálalom.
tepsis krumpli
szuper egyszerü es gyors az elkeszitese, praktikus, ha csak keves idöd van
tepsi, ra sütöapir, karikakra szelt krumpli
szetterited , kis olajat ra, sot es en teszek egy kis szaritott zöld füszert is (pl. bazsalikomot), jol atkevered kezzel es be a sütöbe 200 °C-on kb. 30-40 perc.
Aztan ezt varialhatod vagy bövited fantazia szerint:
pl. a sütes vege fele meg radobsz kolbasz, szalonna v. hurka-darabokat (magyaros) vagy kockahust es szalonnacsikokat,..... - igy mar kesz a komplett föeteled, hozza pl. kovaszos uborka köretnek es megvan az ebed.
1. Tojáspörkölt nokedlivel, vagy főtt tésztával, rizzsel
2. Krumpli-fasírt főzelékkel pl. babfőzelék, sárgaborsó vagy lencse (ami lapul a szekrényben), esetleg paradicsom-mártással
3. Krumplit vékonyra szelsz az uborka-szelőn. Zománcos tepsit zsírozod, lisztezed. A krumplit régetegekben bele, sózod, borsozod, majd sűrűre kavart palacsinta-tésztával felöntöd, hogy a krumplit ellepje. Forró sütőben, közepes lángon, tűpróbáig sütöd. Hamis túrós-lepény
Egy kiadós bableves után jó nyomtaték.
Lehet főzni tojásos levest is, esetleg sajtos tésztát, sült krumpli tükörtojással
Ha még valami eszembe jut írok, aminek kell a receptje írj, válaszolok.
nudli
hagymáskrumpli sült sajttal, szalonnával
rakottkrumpli
parasztos kaja
tejfölös szalonnás krumplileves
tócsni
tojásleves-igaz az nem krumpli de ki lehet hozni
rántott sajt krumpipüré
tükörtojás hagymáskrumplival
krumplifőzelék tükörtojás
krumplikrémleves reszelt sajttal
krumpligombóc sajtmártással
sütőben sütött krumpli hagymás tejföllel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!