Lehet házilag krémtúrót készíteni?
www.tutireceptek.hu - n találtam ezt a 2-öt:
Epres krémtúró recept
Kategória:
Sütemények, édességek
Hozzávalók:
40 dkg eper, 20 dkg túró, 1 dl tejszín, vanilia-aroma és édesitõ ízlés szerint.
Elkészítés:
A megtisztított epret az édesitõvel, a vanília-aromaval és a túróval összeturmixoljuk. A habbá vert tejszínt az epres krémbe keverjük, majd behûtjük, tetejét eperszemekkel díszítjük.
Isteni Krémtúró recept
Kategória:
Turmixok
Hozzávalók:
- 250 g zsírszegény tehéntúró
- 140 g natúr joghurt
- 50 g kókusztejpor
- 1 tk. cukorvanillin
- ízlés szerint méz (kb 1 ek.)
- reszelt citomhéj
Elkészítés:
A hozzávalókat összeturmixoljuk(lehet botmixerrel is) a citromhéj kivételével.
Ha már szép, krémes állagú, betesszük a hűtőbe, egy vagy fél napra. Ha letelt az idő, reszelünk a tetejére citromhéjat, és fogyaszthatjuk.
Tanácsok:
5 perc + 1 nap pihentetés
Ezt pedig a www.mindmegette.hu
Szedres krémtúró
Hozzávalók:
1 teáskanál sótlan pisztácia
1 rózsaszín húsú grépfrút
1 citrom
12,5 dkg túró
4 evőkanál sáványvíz
1 dl joghurt
1 csipet őrölt vanília
15 dkg szeder
Elkészítés: Egy serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül pirítsuk meg a durvára vagdalt pisztáciát. Hámozzuk meg a grépfrutot, és éles késsel távolítuk el a hártyáját. A kicsöpögő levet egy tálkába fogjuk fel. Keverjük el a túrót az ásványvízzel, joghurttal, vaníliával, valamint a grépfút és citrom levével. A megmosott és alaposan lecsepegtetett szedret óvatosan keverjük bele a túróba, végül pisztáciával szórjuk meg.
Most ettem fél órája. Mivel este már nem eszek szénhidrátot, azért csak aromát rakta bele, meg pár csepp édesítőt.De amúgy mehet bele gyümölcs, mazsola, magok (dió, mandula) bármi.
A Plusszban lehet csak kapni, nem darabos, hanem eleve krémes, csak natúr. Alpa túró a neve, zsírszegény és fél kiló 320 Ft, ami elég olcsó sztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!