Lehetséges, hogy a napraforgóolajjal készült étel laktatóbb, mint az olívaolajjal készült?
Nem igaz, hogy főzéshez, pároláshoz jó csak az olívaolaj, az összes mediterrán országban csak azt használják a sütés-főzéshez.
Az egyetlen különbség a napraforgóolajtól az lehet, hogy milyen olívaolajat vettél. A napraforgótól eltérően hatalmas ízbeli különbségek vannak az olívaolajakon belül aszerint, hogy az robusta (keményebb ízű, főleg sütéshez) vagy gentile (frissebb, harsányabb, salátákhoz), szűrt vagy szűretlen olaj-e, illetve, hogy egyáltalán extraszűz olajról van-e szó vagy valami gyengébbről.
A pomace-t és társait el kell felejteni, ipari hulladék mind és az extra szűzön belül is próbáld az autentikusabbnak kinézőt venni, ha már magyar része is van a gyári címkének én sok jót nem várnék attól az üvegtől.
Ne használj napraforgóolajat és margarint se semmire, ha teheteted. Ha telik min. olívaolajra és vajra, akkor legyen az.
Ugyanis az előbbiek tele vannak telített és többszörösen telített zsírsavakkal, amik kifejezetten ártalmasak, míg az utóbbiak pedig telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaznak, melyek viszont egészségesek.
Tökmagolaj, lenmagolaj, mogyoróolaj stb. még jobb, de ugye méregdrága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!