Az olívaolajjal készített étel kevésbé hízlal, mint a napraforgóolajjal készített?
Úgy, hogy nem okoz inzulin szekréciót, inzulin nélkül pedig nem töltődnek a zsírraktáraid (kóros mértékben), tehát bármennyit eszel, nem kerülsz kóros (elhízott) állapotba.
Az isten részére nem tudok válaszolni, így lettünk teremtve? Ehh, milyen mondat ez..
Ne haragudj, de a logikád téves.
A zsírsejtek glukózfelvétele függ ilyen mértékben csak az inzulintól, és bár a lipoprotein-lipáz szintjét is növeli az inzulin, a zsírsavak felvétele attól még megtörténik a zsírsejtekben is. A májban meg gyakorlatilag inzulintól függetlenül. Ha valaki több energiát visz be, mint amennyit elhasznál, akkor hízik, ez ilyen egyszerű. Egyébként nem feltétlenül kell cukor az inzulinszint-növekedéshez sem.
Nem feltétlen kell kell cukor, de okkal nem iszunk tejet. (ez okoz még magas inzulin kiválasztást).
A biokémiai szakzsargonom lehet, hogy téved de a logikám nem. Az összes szénhidrátszegény táplálkozás alapja a vércukorszint egyenletesen tartása, és az energiabevitel különösebb csökkentése nélkül mégis megtörténik a fogyás. Valami mégis lehet abban, hogy a zsírok nem hizlalnak, ha sok zsír fogyasztásával igen hatékonyan lehet fogyni, a kalóriabevitel korlátozása nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!