Fagyasztott hurkát, kolbászt hogy süssek meg?





Elötte olvaszd ki : Szurkáld meg villával ,igy nem fog kidurrani sütés közben : Kevés zsirt tegyél a sütő edény aljára.
Hagymás tört burgonya ,és párolt káposzta is jó hozzá .





mi úgy szoktuk,hogy még fagyosan megszurkáljuk a kolbit,
a lábosba félcenti vizet rakunk és elkezdjük sütni,





Előtte éjszaka rakd át hűtőbe,másnapra kiolvad.
Szeletelj fel vékony karikákra burgonyát,terítsd a tepsi aljára kevés olajon,rá a hurka kolbász,vagdosd be egy kicsit és süsd kb 40-50 percig,félidőben fordítsd meg. Elején alacsonyabb lángon,végén magasabban.
Akkor jó ha ropogós a bőre ha beleszúrod a villát,és a krumpli és kellően puha,nem rágós.
Én így szoktam :)





Én is előtte ki szoktam olvasztani, megszúrkálom, és akár krumplival, akár krumpli nélkül szépen megsül.
Persze, a vele együtt, mellette sült krumpli szerintem is ezerszer finomabb, mint amit egy másik edényben, másik zsírban sütsz!










Én akkor is szívesen megenném, ha csak kenyér és savanyúság lenne hozzá.
Szóval szerintem elég.
Én is kiolvasztom, szurkálom, sütöm :)





Most biztos lepontznak : de a hurkát és a sült kolbászt csak kenyérrel és savanyúsággal eszem meg : Jó friss kenyér és már nemis kell más ..
Nem lesz semmi baj ,ha csak kenyér és savanyúság lesz hozzá : Savanyúságból viszont 2-3 félét adj hozzá és legyen valamelyik csipős : Én pl csipős cseresznye paprikával szeretem.










Van itt pár variáció, biztos mind jó. :) Én úgy szoktam, hogy fagyosan teszem be a sütőbe, még csak zsírt sem rakok alá sokat, csak kikenem a tepsit kicsit, mert sül ki belőle. 1-esen elkezdem sütni, közben néha megmozgatom, kicsit megszurkálom, mikor már jól kiolvadt és a zsírját is ereszti, picit feljebb veszem a gázt, de maximum 3-asra, így szépen, lassan megsül és ki sem reped.
Köretnek savanyúságot szoktam mellé tenni: uborkát, vegyes savanyút, savanyú káposztát, céklát. Na és persze kenyeret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!