Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell felhasználni a...

Hogyan kell felhasználni a fagyasztott shrimpet?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretjük pirítóssal a margarinban fokhagymával, zöldségzöldjével elkészített shrimpet és kagylót, kicsit citrommal meglocsolva. Eddig mindig natúr sóslében eltett konyhakész shrimpet és kagylót vettem, amiről leöntöttem a sós levet, zutty a lábasba, összerottyantás a fentiekkel és kész. Egy ideje nem kapok konzerv rákot, ezért mirelitet vettem, de egy szó nincs a csomagoláson, hogy ez félkész, vagy nyers, vagy milyen? segítsetek!

#fagyasztott-shrimp
2013. ápr. 16. 18:28
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha csak a rák farka része van a zacsiban akkor az félkész, szóval pucolni nem kell már. Ezzel már bármit lehet csinálni. Serpenyőben megsütni, megpárolni, grillezni, stb.

Ha rajta van a feje, lába, páncélja, akkor azt ki kell engedni és meg kell pucolni majd azt is fel lehet használni.

2013. ápr. 16. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget, az utolsó pillanatban jött. Jó lett a vacsi! Hála neked!
2013. ápr. 16. 22:19
 3/4 anonim ***** válasza:

Örülök neki! :)

Aztán kellett pucolni vagy már megvolt és milyen kaját csináltál belőle? :)

2013. ápr. 17. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Bocs, h nem válaszoltam korábban, de nagyon sok dolgom volt. Fagyasztott pucolt állapotban vásároltam, de a vonalkódon és egy kis cimkén (tárolási hőm, szav.idő, származás, forgalmazó, tartalma, súlya) nem volt más rajta. Én kétféle képpen szoktam elkészíteni. Az egyik olívaolajjal, vagy margarinnal, rengeteg fokhagymát futtatok, ebbe bele a rákot kagylót és 2-4 nagy csokor apóra vágott zöldségzöldjét. Az egész nem több 10-15 percnél. A lábas középre, és mindenki a saját kis kanalával szed a saját pirítósára és meglocsolja citrommal. Én falatonként szedem ki a rákos-kagylót, a fiam mindig megpakolja a pirítóst. A másik a fokhagymás-mascarponés-parmezános-rákos tészta. Ritkábban szoktam paradicsomos-padlizsános-rákos tésztát is csinálni, csak azt egy fő a családban a padlizsán miatt nem szereti.
2013. ápr. 25. 10:41

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!