Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szarvashúst lehet faszénen,...

Szarvashúst lehet faszénen, rácson grillezni?

Figyelt kérdés

Kaptam egy csomag(kb. 2kg.) csontnélküli szarvaslapockát.

A "hagyományos" pörkölt helyett szeretném faszénparázson, szeletenként grillezni. Gondolom, megfelelő -többnapos pácolás mindenképpen kell előtte.

Ehhez kérnék tanácsokat, ötleteket.


2013. ápr. 16. 07:36
 1/6 anonim ***** válasza:

Igen pácolni kell : Itt találsz pácokat :

Multkor nekem is csont nélküli lapockám volt : Egyik részét egyben sütöttem meg a másikbol pedig vadast készitettem.

[link]

2013. ápr. 16. 08:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
Bocs igen lehet grillezni : de kicsit klopofold ki ,és a széleit nyesd be ,hogy ne ugorjon össze hús sütés közben..
2013. ápr. 16. 08:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Csak akkor merném grillezni, ha az anyakönyvi kivonatát is mellékelték volna hozzá...:)Nem mindegy, hogy egy fiatal állat húsa, vagy egy tisztességben megőszült szarvasbikáé.

Szóval szerintem csak akkor próbálkozz vele, ha ismerőstől vetted, és megbízol benne, hogy mit adott.

Egyébként az első válasz szerint járnék el én is, vagy szalonnával, fokhagymával tűzdelve, borókabogyó társaságában egybesütném, vagy vadast készítenék belőle, természetesen előzőleg pácolva.

2013. ápr. 16. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 doboszoli ***** válasza:

Szarvast grillezni, szerintem is erősen két esélyes vállalkozás.

Egyes részeit,(bélszín, gerinc) alapos pácolás után, és nagy sütési tapasztalat birtokában lehet, én a lapockával nem próbálkoznék parázson.

De lehet, hogy én vagyok túl félénk..))

2013. ápr. 16. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim válasza:
Legutóbb amikor kint sütöttünk szarvast,2 nap pác után és tárcsán csináltam.Nekünk nagyon finom lett,de faszénen én is izgalmasnak tartom.
2013. ápr. 16. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 mustafa33 ***** válasza:

Szarvas karajt pácolás nélkül is lehet, én két szelet közé hagymát teszek, borsot és mustárt ezt dupla rácsba (halsütő rost) szorítom. Igaz bőgő bikát nem szoktam, azon a pác sem sokat segít ☻.

A combot nem ajánlanám pácolva sem grillezni, a lapockát inkább pácold be előtte. Én pácolt lapockából saslikot szoktam csinálni, hagyományosan nyárson parázs fölött, vagy ugyanúgy zsiványpecsenyét. Ha borjú akkor nem kell a pác. ezt a hús rostjairól lehet felismerni, a szinéről meg az illatáról esetleg szagáról (bőgő bika) ☺.

2013. ápr. 16. 23:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!