Szarvashúst lehet faszénen, rácson grillezni?
Kaptam egy csomag(kb. 2kg.) csontnélküli szarvaslapockát.
A "hagyományos" pörkölt helyett szeretném faszénparázson, szeletenként grillezni. Gondolom, megfelelő -többnapos pácolás mindenképpen kell előtte.
Ehhez kérnék tanácsokat, ötleteket.
Igen pácolni kell : Itt találsz pácokat :
Multkor nekem is csont nélküli lapockám volt : Egyik részét egyben sütöttem meg a másikbol pedig vadast készitettem.
Csak akkor merném grillezni, ha az anyakönyvi kivonatát is mellékelték volna hozzá...:)Nem mindegy, hogy egy fiatal állat húsa, vagy egy tisztességben megőszült szarvasbikáé.
Szóval szerintem csak akkor próbálkozz vele, ha ismerőstől vetted, és megbízol benne, hogy mit adott.
Egyébként az első válasz szerint járnék el én is, vagy szalonnával, fokhagymával tűzdelve, borókabogyó társaságában egybesütném, vagy vadast készítenék belőle, természetesen előzőleg pácolva.
Szarvast grillezni, szerintem is erősen két esélyes vállalkozás.
Egyes részeit,(bélszín, gerinc) alapos pácolás után, és nagy sütési tapasztalat birtokában lehet, én a lapockával nem próbálkoznék parázson.
De lehet, hogy én vagyok túl félénk..))
Szarvas karajt pácolás nélkül is lehet, én két szelet közé hagymát teszek, borsot és mustárt ezt dupla rácsba (halsütő rost) szorítom. Igaz bőgő bikát nem szoktam, azon a pác sem sokat segít ☻.
A combot nem ajánlanám pácolva sem grillezni, a lapockát inkább pácold be előtte. Én pácolt lapockából saslikot szoktam csinálni, hagyományosan nyárson parázs fölött, vagy ugyanúgy zsiványpecsenyét. Ha borjú akkor nem kell a pác. ezt a hús rostjairól lehet felismerni, a szinéről meg az illatáról esetleg szagáról (bőgő bika) ☺.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!