Hogyan lehetne elkészíteni egy hús-receptet, amit elvileg grillezni kellene?
Gondolom szabadban levő grillre gondolnak, bár ezt nem írják.
A sütőmön van grill funkció felülről. Azzal meg tudnám csinálni? Ha igen, akkor mibe süssem? Lefedve, vagy rögtön fedő nélkül?
Ez a recept:
Vagy esetleg más bevált ötlet tarjához?
Köszönöm az ötleteket!
És szerinted a szeleteket inkább egymás mellé tegyem?
És hány fokon süssem?
Teheted szorosan egymás mellé. Én ha sütőben grillezek, először megpuhítom sima alsó-felsővel (néha le is takarom, ha nagyon vastag, vagy nagy darab combok pl. szárnyas esetén) a húst, majd amikor már csak szín kell neki, akkor a legmagasabb fokozatra veszem (250-300 fok, melyiken mennyi), és a sütő legaljába teszem, kb 2 cm-re a sütő aljától, és mehet a grill funkció. Sűrűn lesem, nehogy odasüljön nagyon. Gyönyörű színt kap, főleg ha előtte pácolod a húst!
Egyébként a sütőnek nincs meg véletlenül a használati utasítása? Én amikor először használtam valami funkciót, abban néztem meg, melyiket milyen hőfokon és a sütő mely részében, lefedve vagy sem. Nekem külön írja a szárnyashúst, csontos húst, sertést, marhát, és mindegyik funkciónál szintén külön, hogy melyiket ajánlják, és nagyjából mennyi a sütési idő. Ez alapján mindig sikerült.
Szia,
Én a tarját jól kiklopfolom, bepácolom, (lehetőleg előző nap), tepsibe olaj, kis víz, rá a tarja szeletek, félkarikára vágott hagymaszeletek, alufólia rá, előmelegített sütőben kb 1 óra, alufólia le, serpenyőbe olajat hevítek és megkapatom mindkét oldalát, közben fűszerezem. Így lesz igazi grillezett husi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!