A szarvashúst mennyi ideig kell főzni?
Sziasztok!
Sosem csináltam még szarvashúsból pörköltet, de most sikerült szereznem 2 kg szarvascombot. Persze párszor ettem már vadpörköltet, de az nem házi volt.
Mennyi ideig kell főzni a húst? Úgy hallottam, h tovább tart míg megpuhul, mint egy sima sertéshús. Ez igaz? Kuktában készíteném, talán úgy hamarabb elkészül. [bográcsban lenne az igazi, de panelban nehéz lenne megoldani:)]
Esetleg tudnátok ötleteket, tanácsokat adni, h mit tegyek bele, mit csináljak másképp a sertéshez képest?
Előre is köszönöm a válaszokat:)
26/F
Mivel nem ismerjük a megboldogult agancsos korát a főzési idő másfél órától akármeddig tarthat, de előbb-utóbb úgyis a hús enged.)
A fűszerezést -szerintem- nem kell túlragozni. Ugyanúgy készítsd, rövid lében, kissé lepörkölve, mint a marhapörköltet, némi boróka, kevés egész szegfűbors menjen bele pluszként.
A főzés befejezése előtt önts hozzá kevés -mondjuk kilónként egy deci- jó minőségű, száraz vörösbort, amivel egyet még rottyan, és mehet az éhező nép elé.
Csípősség opció, de semmiképpen ne legyen erős mint a vadállat.
A 3-as tanácsához pluszban:
Ha túlságosan kiérződik belőle a "vad"-íz, akkor még főzés közben darabolj bele 1-2 girizd fokhagymát is.
A csípősségét pedig úgy tudod "szabályozni", hogy a csípős zöldpaprikát nem bele-szeleteled, csak kettévágva rakod bele. Ha úgy érzed, hogy az átlag-fogyasztók szerint már eléggé csípős, a paprikát szedd ki kistányérra, ha a vendégek közül valaki kéri, majd beletunkolja a saját tányérjába! ?)))
4-es vagyok!
Hogy a kérdésedre is válaszoljak:
minden ételt, így a húst is, sőt még a szarvashúst is annyi ideig kell főzni (esetleg sütni), amíg meg nem puhul!
Felesleges az időt percre pontosan előre kérdezni!
Ha főzés közben veszed a fáradságot és egy villát, beleszúrsz a husiba (vagy éppen amit főzöl) és megnézed, hol tart a fövésben, majd kiderül, hogy meddig kell főzni.
Különösen a húsoknál nem lehet előre megmondani, ha nem tudjuk azt, hogy a megboldogult jószág milyen idős volt!
Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak, természetesen mindenkinek jár a zöld.
Sajna az állat korát nem tudom, azt elfelejtettem kérdezni.
Azért gondoltam a kuktában főzést, mert én a sertéspörköltet is abban készítem. Hamarabb is elkészül, plusz a hús szinte magától szétomlik:) De lehet h akkor sima edényben csinálom csak.
Idő hiányában, kuktában kiválóan lehet pörköltet(is) készíteni.
Mindössze némi felkészültséget igényel a fűszerezés, és adagolás terén.
Nem annyival "gyengébb" az étel, mint amennyivel előbb van készen.
Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!